'Ölmek var komutanı vermek yok'

Düzenleyen:
'Ölmek var komutanı vermek yok'

GÜNDEM Haberleri

Darbe girişiminde önemli rol oynayan emir subaylarına tepki gösteren eskiler, “Komutanı rehin almak ne demek! Bizim meslekte ölünür, komutan ancak o zaman alınabilir” dediler.

Buket GÜVEN

Darbe girişiminin Genelkurmay-Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeki ayağında önemli rol oynayan emir subaylarına, eski emir subaylarından öfke yağdı. Eski komutanların emir subayları “Komutanı rehin almak ne demek! Bizim dönemimizde biz ölürdük komutanı ancak o zaman alabilirlerdi” dediler. Cumhurbaşkanı-Genelkurmay Başkanı ve Kuvvet Komutanlarının emir subaylarının darbecilerle iş birlikçi çıkmasıyla darbe girişiminin ana beyninin Korgeneral İlhan Talu’nun başında bulunduğu Genelkurmay Personel Başkanlığı’nın olduğu ortaya çıktı. Hain emir subaylarını Personel Başkanlığı önermişti. 

HAİN BAŞYAVERLER VE EMİR SUBAYLARI

Cumhurbaşkanlığı Başyaveri Albay Ali Yazıcı, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga’yı rehin almıştı. 11’inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Başyaveri Bolu Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral İsmail Güneşer ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar da emir subayı Yarbay Levent Türkkan tarafından rehin alınmıştı. Genel Kurmay 2’nci Başkanı Yaşar Güler’in emir subayı olan Mehmet Akkurt da hainlerle iş birliği yaparak komutanını rehin almıştı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...