Ölen kedi kuduz çıktı, hareket geçildi! 1 köy karantinaya alındı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Ölen kedi kuduz çıktı, hareket geçildi! 1 köy karantinaya alındı

GÜNDEM Haberleri

Kuduz tehlikesi birçok yerde devam ederken kuduz için bir karantina haberi de Kars'tan geldi. Kars'ın Kağızman ilçesine bağlı Denizgölü köyü, ölen bir kedide kuduz tespiti üzerine karantinaya alındı. Geçtiğimiz günlerde de yine ölen bir kedi nedeniyle Adıyaman'da iki mahalle karantinaya alınmıştı.

Son zamanlarda artan kuduz vakaları gittikçe çoğalıyor ve daha çok hayvanlarda tespit ediliyor. Kağızman'ın Denizgölü'de bir kedinin saldırgan hareketleri ve ani ölümü üzerine köylüler, durumu İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerine bildirdi. Köye giden ekiplerin kediden aldığı numune, Erzurum Veteriner Kontrol Araştırma Enstitüsü Müdürlüğüne gönderildi.

Buradaki analiz sonucunda kedide kuduz virüsü tespit edildi. İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Komisyonu kararıyla karantinaya alınan köyde sahipsiz hayvanlara kuduz aşısı yapıldı.

KUDUZ NEDENİYLE ÖLDÜ

 Bitlis Adlicevaz’a bağlı Göldüzü köyünde 19 Ekim günü kuduz köpek tarafından ısırılan Mustafa Erçetin (10), tedavi için aAnkara Hacette Üniversitesi'ne kaldıırlmıştı. Buarada tedavisi devam eden Erçetin, yaklaşık 2 hafta önce hayatını kaybetti. Bunu ardından kuduz için çalışmalar sıklaştırıldı ve önlemler alınmaya başlandı. 

BELEDİYEDEN AÇIKLAMA

Öte yandan Adıyaman'da da 2 mahalle ölen bir kedi de kuduz tespit edilmesinin ardından karantinaya alınmıştı. Adıyaman Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, 10 Kasım Perşembe Sümerevler Mahallesi'nden alınan kedide kuduz olabileceğinden şüphelendi. 11 Kasım Cuma ölen kediden alınan numune, İl Tarım Orman Müdürlüğü ekipleri tarafından Adana Veteriner Kontrol Araştırma Enstitüsü Müdürlüğüne gönderildi. Burada yapılan analiz sonucu hayvanda kuduz virüsü tespit edildi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...