Oktar’ın villasına 32 yıl sonra kazma

Oktar’ın villasına 32 yıl sonra kazma

GÜNDEM Haberleri

Adnan Oktar grubuna ait villa ve 23 kaçak yapıda değerli eşyaların taşınmasının ardından iş makineleriyle yıkım gerçekleştiriliyor.

Adnan Oktar grubuna 11 Temmuz’da polisler tarafından yapılan operasyon sonrasında dikkatler birçok yapının bulunduğu Üsküdar Kandilli Mahallesi 928 ada 3-55 parseldeki yapılara çevrilmişti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Boğaziçi İmar Müdürlüğü, Boğaziçi ön görünümünde yer alan mekânda 23 yapının yasalara aykırı olarak inşa edildiğini tespit etti. 1 Ağustos’ta toplanan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Encümeni, kaçak yapılar için oy birliğiyle yıkım kararı verdi. 15 Ağustos 2018 tarihinde yeniden toplanan encümen, bu defa de parsel sahiplerine toplam 176 bin 268 TL para cezası kesti. Yıkım kararının uygulanması, yapıların devredildiği Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’nun (TMSF) “tespit ve tasnif işlemlerinin sürdüğü” gerekçesiyle bir ay ertelenmişti. Tanınan süre 1 Ekim’de son buldu. Ancak bu sefer de eşyaların taşınması için birkaç günlük daha süre verildi. Belediye’ye bağlı yıkım ekipleri dün gerekli tertibatı aldıktan sonra kaçak oldukları tespit edilen yapıları, balyozlarla yıkmaya başladı. Ağaçlık alanda bulunan binanın 1986 yılında alınmış izin belgesi bulunmuş ancak, yıllar içinde araziye onlarca ek yapı inşa edildiği tespit edilmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...