OHAL kapsamında alınan sağlık tedbirleri Resmi Gazete’de

Düzenleyen:
- Güncelleme:
OHAL kapsamında alınan sağlık tedbirleri Resmi Gazete’de

GÜNDEM Haberleri

Kahramanmaraş merkezli şiddetli 2 depremin ardından 10 ilde arama kurtarma çalışmaları devam ederken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 3 aylık OHAL kararı vermişti. İlan eidlen Olağanüstü Hal kapsamında sağlık alanında alınan tedbirlere ilişkin Cumhurbaşkanlığı Kararı bugün Resmi Gazete’de yayımlandı.

Kahramanmaraş merkezli 7,7ve 7,6 şiddetindeki iki büyük  deprem 10 ilde büyük yıkıma yol açarken, acı bilanço her dakika artıyor. Bölgede idareni daha hızlı yürütülmesi için Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından ilan edilen 3 aylık OHAL kararının ardından sağlık alanında alınan kararlar Resmi Gazete'de yayınlandı.

SERBEST ECZACI VE LABORATUVARLARA FAALİYET İZNİ

Karara göre, mesleklerini serbest olarak icra etmekte olan eczacılar ile tıbbi cihaz satış merkezi, optisyenlik müessesesi, ısmarlama protez ve ortez merkezi, işitme cihazı merkezi veya diş protez laboratuvarı olarak faaliyette olan işletmelere, Olağanüstü Hal ilan edilen illerde Olağanüstü Hal süresince, valilik tarafından uygun görülen mekanlarda veya mobil araçlarda ve Sağlık Bakanlığınca belirlenen usul ve esaslar çerçevesinde faaliyet izni verilecek.

Olağanüstü Hal süresince Adıyaman, Hatay ve Kahramanmaraş illeri ile Gaziantep ili Islahiye ve Nurdağı ilçelerinde bulunan serbest eczaneler ilaç takip sistemi işlemlerinden Sağlık Bakanlığınca belirlenen usul ve esaslar çerçevesinde muaf tutulabilecek.

ÜRÜN TAKİP SİSTEMİNDEN MUAF TUTULACAKLAR

Ancak kırmızı ve yeşil reçeteye tabi ilaç talepleri, reçetelerin defter kayıtları düzenli olarak tutularak ve matbu olarak düzenlenen reçetelerin bir nüshası saklanarak karşılanacak.

Olağanüstü Hal süresince Adıyaman, Hatay ve Kahramanmaraş illeri ile Gaziantep ili Islahiye ve Nurdağı ilçelerinde bulunan tıbbi cihaz satış merkezi, optisyenlik müessesesi, ısmarlama protez ve ortez merkezi, işitme cihazı merkezi veya diş protez laboratuvarları ürün takip sistemi bildirimlerinden Sağlık Bakanlığınca belirlenen usul ve esaslar çerçevesinde muaf tutulabilecek.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...