Öğretmen adaylarından ‘mülakat kaldırılsın’ protestosu

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:

GÜNDEM Haberleri  / Haber Merkezi

KPSS’de yüksek puan alıp, sözlü mülakatta elenen öğretmen adayları Ankara'da eylem düzenledi. Öğretmen adayları "Mülakat kaldırılsın, mülakat değil liyakat" yazılı pankartlar açarak hem Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hem de Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'e seslendi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçimlerden önce mesleğin gerektirdiği haller dışında kamuya alımlarda mülakatın kaldırılacağını vadetmişti.

Ancak 'in, öğretmen alımlarının yüzde 50 KPSS, yüzde 50 mülakat puanına göre yapılacağını söylemesi tepkilere neden oldu. 

Mülakatların kaldırılmasını isteyen öğretmen adayları seslerini duyurmak için Ankara'da toplandı.

"MÜLAKAT DEĞİL, LİYAKAT"

Öğretmen adayları, "Mülakat kaldırılsın, mülakat değil liyakat" yazılı pankartlar açtı.

Sürecin şeffaf ilerlemeyeceğinden endişe duyduklarını söyleyen öğretmenler, mülakatların kaldırılması için hem Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hem de Bakan Tekin'e çağrıda bulundu.

KPSS VE MÜLAKAT YARI YARIYA

Bakan Tekin, mülakat sistemine ilişkin şu açıklamaları yapmıştı;

KPSS skoru, onun yüzdelik dilimini alacağız yüzde 50. Yüzde 50 de mülakat performansını alacağız arkadaşımızın. Yüzde 50-50 planlıyoruz. Neyi ölçeceğiz?

Bir; KPSS skoruna göre atama yapacağımız öğretmenin 3 katı kadar adayı kendilerine tanımladığımız mülakat merkezlerinde mülakata davet edeceğiz. 30 büyükşehirde mülakat yapmayı planlıyoruz

Mülakat sisteminde üzerinde en çok durduğumuz şey kul hakkı yemeden, herhangi bir adaletsizliğe, herhangi bir ideolojik kayırmaya müsaade etmeden bunu yapabilmek. Dolayısıyla bunu yapacağımız için komisyon üyelerinin, karşısına çıkacak aday listesiyle ilgili herhangi bir bilgisi olmayacak.

Adayın, hangi komisyonda mülakata gireceğine dair bir bilgisi olmayacak

 

 

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...