Öfkeli damada 43 yıl hapis cezası

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Öfkeli damada 43 yıl hapis cezası

GÜNDEM Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Muğla'da boşanma sürecinde olan eşinin yaşadığı baba evine baskın düzenleyerek eşini, kaynanasını ve kayınbabasını bıçaklayan damat, 43 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı.

19 Temmuz 2022'de Muğla'nın Seydikemer ilçesine bağlı Bayır Mahallesi'nde gerçekleşen olayda, 29 yaşındaki Mustafa Sazboğaz, boşanma talep eden 26 yaşındaki eşi Merve Sazboğaz ile kayınvalidesi Ülkü Sazboğaz (63) ve kayınpederi Ramazan Sazboğaz'ı (71) evlerine habersizce girerek bıçakladı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, saldırgan Mustafa Sazboğaz jandarma tarafından yakalanıp tutuklandı.

 

3 KEZ MÜEBBET İSTENMİŞTİ

Dava sürecinde, Mustafa Sazboğaz'a 'Konut dokunulmazlığını ihlal', 'Mala zarar verme', 'Kasten öldürmeye teşebbüs ve eşi kasten öldürmeye teşebbüs', 'kadına karşı kasten öldürmeye teşebbüs' suçlarından 3 kez müebbet hapis cezası istenmişti. Önceki duruşmalarda, mağdur olan eş ve ailesi saldırıyı doğrulayarak Mustafa Sazboğaz'dan şikayetçi olmuştu.

Öfkeli damada 43 yıl hapis cezası

AİLEDEN ÖZÜR DİLEDİ

Mahkeme karar duruşmasında, tutuklu sanık Mustafa Sazboğaz, eşi ve ailesinden özür dileyerek, "Kızımı göstermedikleri için bu olay meydana geldi. Çok pişmanım. Kendilerinden ayrı ayrı özür diliyorum. Tahliyeme karar verilmesini istiyorum" ifadelerini kullandı.

Tutuklu sanık avukatı Bülent Demen ise müvekkilinin olaydan bu yana hafızasının kesik olduğunu, cezaevinde sıkıntılar yaşadığını ve çocuğunu görmeye gittiğinde hakaretlere maruz kaldığını belirterek ceza ehliyetinin incelenmesi talebinde bulundu.

Fethiye 2. Ağır Ceza Mahkemesi, Mustafa Sazboğaz'ı eşine yönelik eyleminden dolayı ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırırken, diğer suçlardan toplamda 43 yıl 4 ay hapis cezasına hükmetti. Mahkeme, ayrıca konut dokunulmazlığını ihlal ve mala zarar verme suçlarından da ceza verdi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...