ODTÜ'de türban karşıtı eylem yapan kız aranıyor

ODTÜ'de türban karşıtı eylem yapan kız aranıyor

GÜNDEM Haberleri

ODTÜ'de türbanlılara pankart açtı ortadan kayboldu. ODTÜ öğrencisi olan pankart açan eylemci kızlardan biri yakalndı gözlatında diğeri ise aranıyor.

Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nde (ODTÜ) kayıt için gelen öğrencilere yönelik açılan stanttaki iki başörtülüye pankart (döviz) gösterip sözlü müdahalede bulunduğu iddiasıyla ilgili sekiz kişinin kimliklerini tespit eden polis, evlerine baskın yaptı. ODTÜ'de kayıt işlemleri sırasında bir grubun sözlü saldırısına uğrayan H.K ve N.C, 10 Nisan'da Polis Merkezi'ne giderek olayla karışan kişilerden şikayetçi oldu. Şikayet üzerine konuyla ilgili soruşturma başlatan polis, görüntüleri izleyerek olaya karıştıkları tespit edilen sekiz kişinin kimliğini belirledi. Polis, 4'ü ODTÜ öğrencisi olan sekiz kişinin ifadesini almak için evlerine baskın yaptı. Polis başörtülülere müdahale eden eylemcilerden Hüyyem Yiğit'i ifadesini almak için gözaltına aldı. Başörtülülere pankart açan eylemcilerden İlknur Özcan da aranıyor.
'Onlar öğrenci değil'
Başörtülü kişilere müdahalede bulunduğu ve ODTÜ'ye almadıkları iddia edilen öğrencilerden İlknur Özcan, olaydan sonra "Tepkimiz başörtüsüne değil. 'ODTÜ yurtlarında fuhuş yapılıyor' iddiasına tepki görterdik. Onlar öğrenci bile değil" diye konuşmuştu.
İŞTE ODTÜ'DE OLAY KONUŞMA...
Eylemci: Burada insanların mağduriyetini çekmeye çalışıyorlar gider misin? Türbanlı: Ben de öğrenciyim.
Eylemci: ... Dibimde duramazsın.
Türbanlı: Göstermeyeceğim kimliğimi. Nasıl duramazsın.
Eylemci: Göstermiyorsan kalk git arkadaşım. Ne işin var burada.
Türbanlı 2: Güvenliği çağırabilir mi biri? Eylemci 2: Güvenlik gelsin mümkünse bu cemaatçileri buradan alsın.
Videoyu çeken: Aa sen geçen sene de vardın ya.
Eylemci 2: Evet geçen yıl da inkar etmiyor zaten arkadaş.
Video çeken: Evet evet doğru hatırlıyorum. Rabia mıydı? Yok Rabia değil.
Eylemci 2: Bütün dünyadan insanlarla iletişime geçtiğini filan anlatıyordu.
Eylemci 2: Evet gidelim bence de..
Güvenlik geldikten sonra Eylemci: Cemaatçi olduğunu kabul ediyor. Lütfen buradan uzaklaştırır mısınız? Güvenlik: Öğrenci misiniz? Türbanlı: Velim burada.
Türbanlı: .... seviyorum. İnkar etmiyorum.
Erkek eylemci: Öyle değil biz cemaatçilere ODTÜ'de çalışma yaptırmıyoruz.
Yaşlı erkek: (Veli) Sen şuradaki insanların hepsinin aynı olduğunu mu düşünüyorsun? Erkek Eylemci: Ben size kendi fikrimi söylüyorum. Biz ODTÜ'de cemaatçilere örgütlenme imkanı vermiyoruz. Ben bu arkadaşla kaç kere görüştüm ya. Bu arkadaş burada mesai harcıyor.
Türbanlı: .....

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...