Öcalan'ın sürpriz konuğu 'bağımsız' Leyla Zana

Öcalan'ın sürpriz konuğu 'bağımsız' Leyla Zana

GÜNDEM Haberleri

Diyarbakır Bağımsız milletvekili Leyla Zana ile HDP Genel Başkan Yardımcısı Sırrı Süreyya Önder, dün İmralı'ya Öcalan'ı ziyarete gitti.

Bu ay içerisinde ikinci defa yapılan 15'inci İmralı ziyaretinde BDP milletvekili sıfatını taşıyan isimlerden hiçbiri yer almadı. Çözüm sürecine verdiği destekle bilinen Leyla Zana, Barzani ve Şivan Perwer'in katıldığı Diyarbakır'daki törende Başbakan Erdoğan'a yakın davrandığı gerekçesiyle hem örgütten hem BDP'den tepki görmüştü. Görüşmeye ilişkin yapılan yazılı açıklamada, Öcalan'ın Mesut Barzani'ye iletilmek üzere bir mektup yazdığı, Önder ve Zana'nın mektupla birlikte bölgeye giderek görüşmeler yapacağı belirtildi. Açıklamada, Öcalan'ın, sürecin, seçime dönük yüzde hesaplarına kurban edilmeyecek kadar önemli olduğunu vurguladığı ve İmralı'ya gelecek siyasi heyetlerin çoğaltılması gerektiğini söylediği bildirildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...