Öcalan'dan hükümete ilk çağrı

Öcalan'dan hükümete ilk çağrı

GÜNDEM Haberleri

Abdullah Öcalan'la dün görüşen HDP heyeti, mesajları bugün kamuoyu ile paylaştı.

HDP Grup Başkanvekilleri Pervin Buldan, İdris Baluken ve İstanbul Millevekili Sırrı Süreyya Önder'den oluşan HDP heyeti, dün akşam saatlerine kadar İmralı'da Abdullah Öcalan'la görüştü. Akşam geç saatlerde adadan dönen heyet, Öcalan'ın mesajlarını bugün kamuoyu ile paylaştı.

Öcalan tarafından yapılan açıklamada, çeşitli sıkıntı, engelleme, provokasyon, ağırdan alma ve tek yanlı dayatmalara rağmen yürütülen diyalog sürecinin yeni bir format altında ve yakın dönemde önemli bir pratikleşme aşamasına geldiğini belirtti.


Gelinen safhanın sadece ülkenin değil bölgenin kaderini de belirleyeceğini anlatan Öcalan, özellikle hükümetin bu ciddiyetle meseleye yaklaşması ve hız kazandırmasının hayati bir önemde olduğunu vurguladı.


Öcalan, yeni hükümetin hiçbir mazeret kalesine sığınmadan anlamlı ve derinlikli müzakereleri başlatacak ilke ve mekanizmaları biran önce hayata geçirmesi gerektiğine dikkat çekti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...