O savcılara 'Kara' haber

O savcılara 'Kara' haber

GÜNDEM Haberleri

KPSS soruşturmasını yürüten savcı, daha önce dosyayı 'kapatan' diğer savcı Sakınan'ı HSYK'ya şikâyet etti. Savcı Kara'nın da 3 yıl hapsi isteniyor.

17-25 Aralık operasyonlarını yapan soruşturmalarını yürüten hakim ve savcılarının ardından KPSS'de usulsüzlük dosyasına bakan eski Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekili Şadan Sakınan hakkında dava yolda. KPSS'de 'soruların çalınıp paralel yapıya yakın kişilere dağıtıldığı' iddialarıyla ilgili soruşturmayı yürüten Savcı Yücel Erkman, soruşturmayı daha önce yürüten Savcı Sakınan hakkında Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'na (HSYK) suç duyurusunda bulundu. Erkman, şikayet dilekçesinde, 2010 KPSS'ye ilişkin "delil niteliği taşıyan sınav kitapçıklarının imha edildiğini", "Turgut Özal Düşünce ve Hamle Derneğindeki aramaya katılan şüpheli polis memuru Ömer G'nin, aramadan bir gün önce dernek kurucularından Mehmet Hanefi S'yi aradığını ve aynı gün dernekteki bilgisayarlara format atıldığını" belirtti ve Sakınan'ı bunlarla bağlantılı suçladı.
25 Aralık soruşturmasının savcısı Muammer Akkaş ve Sulh Ceza hakimi Süleyman Karaçöl'den sonra 17 Aralık soruşturmasına bakan Savcı Celal Kara hakkında da 'görevi kötüye kullanmak' suçundan 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame düzenlendi. Muammer Güler ile oğlu Barış Güler şikayetçi olarak yer aldığı iddianamede şu ifadeler yer aldı: "Savcı Kara, delilleri toplamadan, kuvvetli şüphe sebebi belirmeden mal varlıklarına el konulmasını istedi. Rıza Sarraf, Ebru Gündeş ve Barış Güler'in görüşmeleri uzun süre kayda alıp bunları muhafaza etti." Bakırköy 16. Ağır Ceza Mahkemesi iddianameyi kabul ederse 3 yıl hapis istemiyle yargılanacak olan Kara'nın dosyası, savcı olması sebebiyle Yargıtay'a gönderilecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...