O savcıda Ak Parti aday adayı oldu

O savcıda Ak Parti aday adayı oldu

GÜNDEM Haberleri

Askeri savcı Yüzbaşı Mehmet Çelik, Malatya'dan AK Parti aday adayı oldu. Çelik, "Paralel yapı ile daha etkin mücadele için siyasete girdim" dedi.

Hava Kuvvetleri Komutanlığı bünyesinde hakim Albay Ahmet Zeki Üçok'la birlikte, Ergenekon davası ile bağlantılı Karargâh Evleri soruşturmasını yürütürken 2009 yılında dosyadan el çektirilen askeri savcı Yüzbaşı Mehmet Çelik AK Parti'den aday adayı oldu.
Ergenekon davalarının en önemli ayağı olan ve daha sonra Hanefi Avcı'nın da hapis cezasına çarptırıldığı Karargah Evleri soruşturmasını yürütürken 2009'da, hakkında yapılan karalama kampanyaları ve baskılar sonucu dosyadan el çektirilen askeri savcı Yüzbaşı Mehmet Çelik başvurusunu Malatya'dan yaptı.
DEDİKLERİM TEK TEK ÇIKTI


Adaylığı ile ilgili Yeni Şafak'a konuşan Çelik, "2008 yılında paralel yapı ile ilk karşılaşan bendim. Karargah Evleri soruşturması Balyoz ve Ergenekon davalarının temeliydi. 2009'da İbrahim Karagül'e konuşmuştum ve Yeni Şafak'taki köşesinde yayınlanan beyanlarımdan sonra başıma gelmeyen kalmadı. Bu yapı için 'arkalarına gizli servisleri almış, onların maşası olmuş" yorumunu yapmıştım. Üzerimde baskı kurdular, iftira kampanyaları yürüttüler. Dediklerim de çıktı. Paralel yapı ile daha etkin mücadele etmek için siyasete girdim ve Malatya'dan AK Parti aday adayı oldum" dedi.


GÖRÜŞMELERİNİ DİNLEDİLER


Mehmet Çelik, hakkında çıkan iddialar üzerine İbrahim Karagül'e çarpıcı açıklamalar yaparak, Ergenekon ve Balyoz davalarının en önemli argümanı olan telefon görüşmelerinin "üçüncü kişiler tarafından" yapılabildiğini ortaya çıkardığını söylemişti. Çelik'in bu demeçleri sonrasında İbrahim Karagül ile yaptığı telefon görüşmeleri ise paralel yapı tarafından dinlenip dönemin Hava Kuvvetleri Komutanı Aydoğan Babaoğlu'na verilmişti.


KARAGÜL KÖŞESİNDE ANLATTI


Yeni Şafak Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül daha sonra bu dinlemeleri 2014 yılındaki yazısında şöyle aktardı: "Mehmet Çelik'le aramdaki konuşma kayıtları Genelkurmay'a ulaştırıldı. Konuşmayı dinlemişler, hazırlamışlar ve adrese ulaştırmışlar. Bugün Paralel Örgüt'ün tetikçiliğini yapan medya organları, internet siteleri günlerce şahsıma yönelik ağır hakaretler içeren yayınlar yaptılar. O zamanlar bu internet sitelerinin cemaatle bağlantıları kesin bir dille reddediliyordu. Şimdi her şey ortada. Çok çirkin yayınlar yaptılar, haberler servis ettiler."


PARALELİN HEDEFİ OLMUŞTU


Malatya'nın önemli kayısı tüccarlarından olan ailesinden gelen geliri nedeniyle "dünyanın en zengin savcısı" haberleriyle yıpratılan askeri Savcı Yüzbaşı Mehmet Çelik, o dönem paralel yapıyla bağlantılı medyanın hedefi olmuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...