O polislere müebbet talebi

O polislere müebbet talebi

GÜNDEM Haberleri

Hazırlanan iddianamede, o dönem Özel Harekât Şube Müdürlüğü'nde polis memurları H.A., B.Ö. ve N.Ö.'nün müebbet hapisleri istendi.

Diyarbakır'da 28 Mart 2006'da PKK'lıların cenaze töreni sonrası çıkan olaylarda vücuduna gaz fişeği isabet etmesi sonucu hayatını kaybeden 8 yaşındaki Enes Ata'nın ölümüne ilişkin soruşturma tamamlandı. Hazırlanan iddianamede, o dönem Özel Harekât Şube Müdürlüğü'nde polis memurları H.A., B.Ö. ve N.Ö.'nün müebbet hapisleri istendi. Çocuğun ölümüne neden olan gaz fişeğinin, M-16 uzun namlulu silaha monteli bomba atar aparatıyla kullanıldığı ifade edilen iddianamede, "silahı kullanma koşullarına aykırı" olarak kullandıkları belirtildi. Şüpheli polis memurlarının, aynı olayda hayatını kaybeden 14 yaşındaki Mahsum Mızrak ile ilgili davada da sanık olmaları nedeniyle iki dava dosyası birleştirildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...