O paçavraları kaldırıyorlar

Düzenleyen:
O paçavraları kaldırıyorlar

GÜNDEM Haberleri

Suriye’nin kuzeyindeki şer çetesine yönelik baskılar sonuç vermeye başladı. ABD öncülüğündeki koalisyon, terörist YPG’ye “paçavralarını kaldır” talimatı verdi.

OSMAN SAĞIRLI

Fırat’ın doğusunu kırmızı çizgi ilan eden ve burada korsan Kürt devleti kurulmasına fırsat vermeyeceğini açıklayan Türkiye’nin, YPG unsurlarına yönelik 28 Ekim’de gerçekleştirdiği bombardımanın ardından yaşanan panik sürüyor. 

DEAŞ’a karşı sözde mücadele bahanesiyle oluşturulan Suriye Demokratik Güçlerinin (SDG) ana omurgası durumundaki YPG’nin bölgedeki terör eylemleri ve ABD’nin sınırsız desteği, Ankara-Washington ilişkilerinin gerilmesine neden olan konulardan biri. Türkiye’nin birçok defa başta BM olmak üzere uluslararası toplantılarda gündeme getirdiği, Suriye’nin kuzeyi ve Fırat’ın doğusundaki PYD/YPG terör grupları ABD Başkanı Trump ile Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmelerinin de ana gündem maddesini oluşturuyor. Mehmetçik, 28 Ekim’de Fırat’ın doğusunda yer alan PKK/YPG mevzilerini bombalarken, Türkiye’nin bölgedeki terör grupları konusundaki kararlılığı sonuç vermeye devam ediyor. TSK’nın bombardımanı sonrasında bölgede uzun süre hareket edemeyen terörist YPG unsurları, DEAŞ karşısında da bir süredir ağır kayıplar veriyordu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Paris’te ABD Başkanı Trump’a, terör örgütü PKK’nın Suriye kolu YPG’ye verilen destekten duyulan rahatsızlığı dile getirmesinin ardından Fırat’ın doğusundaki terör unsurlarına, teröristbaşı Öcalan’a ait posterlerin ve örgüte ait sözde paçavraların, sembollerin derhâl kaldırılması talimatı verildi. Pazartesi sabah itibarıyla Uluslararası Koalisyonun talimatlarını uygulayan teröristlerin Fırat’ın doğusundan Tel Abyad’a kadar uzanan bölgede örgüte ait her türlü paçavra, poster ve sembolü kaldırmaya başladığı öğrenildi. 

YA ESİR OLUN YA ASKER OLUN

Bu arada ABD destekli YPG liderliğindeki SDG, geçtiğimiz ay askıya alınan kara operasyonlarına yeniden başladığını duyurdu. DEAŞ’a yönelik operasyon yaptıklarını öne süren terör örgütü YPG, Deyrizor’un doğusundaki El-Zer köyünde düzenlediği baskında çok sayıda sivili gözaltına alıp tutukladı. Türkiye’nin Fırat’ın doğusunu kırmızı çizgi olarak belirtmesine rağmen terör örgütü YPG, Habur çayının doğusundaki “Al-Sour” ve “Al-Attal” ile Habur çayının batı tarafındaki bazı bölgelerde 15 kontrol noktası oluşturdu. Deyrizor’un doğusunda ve batısında yer alan kırsal köylere baskın düzenleyen terör örgütü buralarda 18-45 yaş arasındaki erkeklere zorunlu sözde askerlik uygulaması şartı getirdiğini duyurdu. Birçok kişiyi eğitmek üzere kamplara alan örgütün daha önce yaptığı gibi bu kişileri de DEAŞ’ın bulunduğu cepheye göndereceği tahmin ediliyor. Terör örgütü YPG gibi son zamanlarda DEAŞ karşısında ciddi kayıplar veren Esad rejimi de cumartesi günü DEAŞ karşısında 25 askerini kaybetmesinin ardından Deyrizor’un doğu banliyösünde yer alan “Boqrus Tahtani” kasabasına bir operasyon düzenledi. Köylerine dönen sivilleri hedef alan rejim, pek çok sivili tutukladı, yüzlerce genci de zorunlu asker olarak birliklere aldı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...