O isim gizlice İstanbul'a gelmiş

O isim gizlice İstanbul'a gelmiş

GÜNDEM Haberleri

Davutoğlu'nun 'Esad'dan sonra yönetimin başına gelebilir' dediği iki isimden biri olan Riyad Hicap'ın eylül ayında İstanbul'a gizli bir ziyaret gerçekleştirdiği ortaya çıktı.

Suriye'de muhaliflerin safına geçen eski başbakan Riyad Hicap'ın eylül ayı başında İstanbul'a gizli bir ziyaret gerçekleştirdiği ortaya çıktı. Suriye'de Tarım Bakanlığı görevini yürüten Hicap, 6 Haziran tarihinde Adil Sefer'den boşalan başbakanlık koltuğuna oturmuştu. Esad tarafından Başbakanlığa getirilen Hicap sadece iki ay süreyle başbakanlık görevini üstlenmişti. İki ayın sonunda görevini bırakarak Ürdün'e kaçan Hicap, muhaliflerin tarafına geçtiğini de açıklamıştı. Eski başbakanın görüşmelerde bulunmak üzere Katar, Suudi Arabistan ve Türkiye'yi ziyaret edeceği bildirilmişti. Ağustos ayında Suriye'den kaçan Hicap'ın eylül ayı başında İstanbul'a geldiği ortaya çıktı. Çok gizli tutulan ziyaret İstanbul'da gerçekleştirildi. Ziyaret sırasında eski başbakan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile görüştü. Davutoğlu geçiş yönetimi için 'eli kana bulaşmamış ve devlet yönetimini bilen' Faruk El Şara ve Riyad Hicap'ı adres göstermişti. Şara, henüz Suriye'den çıkamadığı için Türkiye, Esad sonrasını Hicap ile konuştu. Bakan Davutoğlu görüşmede, "Seçimde halkın istediği isimler yönetime gelmeli" mesajlarını iletmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...