'O gece yaptıklarınıza hayran kaldım'

Düzenleyen:
'O gece yaptıklarınıza hayran kaldım'

GÜNDEM Haberleri

Darbe teşebbüsüne karşı cep telefonu ekranından halkınızı sokağa davet etmeniz inanılmazdı. Amerikalılar ve bütün dünya ülkeleri sizin ve halkınızın bu mücadelesini hayranlıkla karşıladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda yaklaşık 2,5 saat süren görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi. ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin şunları söyledi: Her şeyden önce taziyelerimizi iletiyorum, bu zalim saldırı için. Bu demokrasinize yapılan saldırıydı. Bir darbe teşebbüsüydü. Bu darbe teşebbüsü halkınızın cesareti sayesinde önlendi. Gerçekten demokrasi için büyük fedakarlık yaptılar. Savaş uçakları, parlamento binasını, helikopterler Cumhurbaşkanı’nın otelini bombaladıkları zaman, 15 dakika daha orada kalmış olsaydınız o manzarayı canlandırmak bile istemiyorum. Ben Amerika’nın bir askeri helikopterinin Başkan tatildeyken bir bombalama yaptığını düşünemiyorum. Ben parlamentonuzun nasıl harabeye çevrildiğini gördüm. Bu ziyaretimin gecikmiş olmasından dolayı da üzüntülerimi iletiyorum. Amerikalılar, sizin halkınızın bu mücadelesini hayranlıkla karşıladı. Sizin, o kalkışma sırasında sadece bir cep telefonundan halkınızı sokağa davet edişiniz inanılmazdı. Bu teröristlere demokrasinizi teslim etmediniz. Halkınız sokağa dökülürken bütün dünya sizi hayranlıkla izledi. Bütün dünya Türk vatanseverlerinin tankların önünde durduğuna şahit oldu. Hatta onlardan bazıları tanklar tarafından ezildi. Daha önce de söylediğim gibi ben, Amerikan halkı ve Başkan halkınızın cesaretine hayran kaldı. Türk halkının milli güvenliği konusunda son derece hassas olduğunu biliyorum.”

GÜLEN BİR TERÖRİSTTİR

Biden, Gülen’in iadesi ile ilgili olarak da,  "Şu anda gerekli kanıtların toplanması sürecindeyiz. Bunların mahkemede kanıtlanacak şekilde yeterli şüphe uyandıracak kanıtların toplanması gerekiyor. Biz, bulabileceğimiz her türlü kanıtı incelemeye hazırız. Türk halkına şunu söylemek istiyorum, bizim bir teröristi korumak için nasıl bir çıkarımız olabilir? Bunu neden yapıyor olabiliriz? Bu mantığa sığmaz" diye konuştu.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...