NYT: General sorumlu tutulacak

NYT: General sorumlu tutulacak

GÜNDEM Haberleri

Amerikan New York Times (NYT) gazetesi, Suudi Arabistan’ın gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın öldürülmesinden, Veliaht Prens Muhammed bin Selman’ın üst düzey danışmanlarından istihbarat yetkilisi General Ahmed el-Assiri’yi sorumlu tutmaya hazırlandığını yazdı.

Gazete, Suudi Arabistan’ın planlarından haberdar olduğunu belirttiği üç kaynağına dayandırdığı haberinde “Suud yöneticiler, General Assiri’nin, Kaşıkçı’yı yakalaması için Prens Selman’dan sözlü yetki aldığını duyuracak. Ancak Assiri’nin bu yetkiyi ya yanlış anlayarak ya da yetkilerini aşarak gazeteciyi öldürdüğü söylenecek” diye yazdı. Kaynaklar, Beyaz Saray yetkilileri ile de görüşüldüğünü ve Assiri’nin isminin verildiğini belirtti. Haberde, Beyaz Saray’a yakın bir kaynağın, ABD Başkanı Donald Trump’ın damadı Jared Kushner’ın da kayınpederinden Selman’ı desteklemesini istediği belirtildi. New York Times gazetesinde yer alan söz konusu haber, 18 Ekim 2018 Perşembe günü gazetemizde yayımlanmıştı.

NYT: General sorumlu tutulacak

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...