Nusaybin’de çatışma: 6 polis yaralandı

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Nusaybin’de çatışma: 6 polis yaralandı

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Mardin’in Nusaybin ilçesinde bu sabah itibariyle tekrar başlatılan sokağa çıkma yasağı nedeniyle ekipler ve terör örgütü mensupları arasında çatışma çıktı. Çatışmada ilk belirlemelere göre 6 Özel Harekat polisinin yaralandığı öğrenildi.

Nusaybin Abdulkadir Paşa, Fırat, Yenişehir ve Dicle mahallelerinde bulunan hendek ve barikatları kaldırmak için saat 07.00 itibariyle sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Ekipler tarafından başlatılan operasyon çerçevesindeki çatışma sesleri ilçe genelinde duyuldu. Yasağın hakim olduğu dört mahalleden Fırat Mahallesi’nde saat 11.10 sıralarında ilk belirlemelere göre 6 Özel Harekat polisinin yaralandığı öğrenildi. Edinilen bilgiye göre, ekiplerin zırhlı polis aracıyla geçişi sırasında teröristlerce yola döşenen patlayıcının infilak ettirilmesiyle yaralandığı öğrenildi. Yaralı polisler ambulanslarla Nusaybin Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Polislerin, meslektaşlarının bulunduğu hastanede güvenlik önlemi aldığı görüldü.
Öte yandan, yasağın ilanıyla adı geçen mahallelerde barikatların ve kazılan hendeklerin görünümü yaşanan tabloyu gözler önüne serdi. Terör örgütü üyelerince parke taşları ile insan boyunu geçen barikatların aynı zamanda yakılan araçlarla desteklendiği dikkat çekti. Abdülkadirpaşa ve Devrim mahallelerini birbirine bağlayan Ahmet Kaya Köprüsü’nde de park edilen TIR’la örgüt üyeleri tarafından barikat kurulduğu gözlemlendi. Ayrıca yasağın başlamasıyla birlikte ilçe genelinde esnaf kepenk kapattı. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...