Nusaybin’de 5 şehit

Düzenleyen:
Nusaybin’de 5 şehit

GÜNDEM Haberleri

Yürek yakan haberler yine Nusaybin’den geldi. PKK’lıların hain saldırısında 5 kahraman şehadet şerbetini içti.

Mardin’in Nusaybin ilçesinde 14 Mart’tan itibaren hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılması ve PKK’lı teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için düzenlenen operasyonlar, dün kalabalık PKK’lı grubunun tespit edildiği Dicle Mahallesi’nde yoğunlaştırıldı. Saat 09.00 sıralarında güvenlik güçleriyle PKK’lı teröristler arasında başlayan çatışmalar devam ederken saat 11.40’da keskin nişancı tüfeği Kanas ile açılan ateşle Emniyet Amiri Doğan Sakarya ağır yaralandı. Nusaybin Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Sakarya, burada doktorların bütün müdahalesine rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.
YİNE PATLAYICI TUZAĞI
 Operasyon genişletilirken, teröristler bu kez saat 13.45 sıralarında güvenlik güçlerinin girdiği bölgede, önceden tuzakladıkları patlayıcıyı infilak ettirdi. Patlamada, jandarma özel harekatta görevli Binbaşı Ahmet Karaman ile Emniyet Amiri Zafer Kurt şehit oldu. 5 güvenlik görevlisi yaralandı. PKK’lı teröristlerin, güvenlik güçlerinin ilerlemesini önlemek için tuzakladıkları bombanın imha edilmesi sırasında şiddetli bir patlama meydana geldi. Patlamada polisler Salih Taç ile Erkan Başpehlivan şehit oldu.
Evli ve 2 çocuk babası, 43 yaşındaki Şehit Binbaşı Ahmet Karaman'ın cenazesi, İstanbul Pendik Tepeören Mezarlığı'nda annesinin yanına defnedilecek.
Şehit Zafer Kurt'un Bingöl'den geçici görevle Nusaybin'e gönderildiği, evli ve en küçüğü 4 aylık en büyüğü 8 yaşında olan üç çocuk sahibi olduğu öğrenildi.
Şehit polisler, Salih Taç ile Erkan Başpehlivan’ın, bomba uzmanları olduğu ve daha önce 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün yakın koruma ekibinde görev yaptıkları belirtildi.
Öte yandan önceki gün Şırnak’ın Uludere’de ilçesindeki operasyonda tankın manevrası neticesinde şehit düşen Tankçı Uzman Çavuş Özcan Mutlu, Balıkesir Edremit’te defnedildi. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...