AK Partili Kurtulmuş: Oğan'a oy verenlerin ikinci turda Cumhurbaşkanımıza destek olacaklarını düşünüyorum

Düzenleyen:
- Güncelleme:

GÜNDEM Haberleri

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş TGRT Haber canlı yayında açıklamalarda bulundu. "Sinan Oğan'a oy veren kitle milliyetçi, ikinci turda Cumhurbaşkanımıza destek olacaklarına inanıyorum" diyen Kurtulmuş, Kılıçdaroğlu'nun ikinci turda benzer bir "yenilgi" alması durumunda görevi bırakacağını düşündüğünü de söyledi.

AK Partili Numan Kurtulmuş TGRT Haber Ankara temsilcisi Ercan Gürses’in sorularına canlı yayında yanıt verdi.

Kurtulmuş'un açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle;

SİNAN OĞAN

Bazı HDP temsilcilerinin söylemleri, bazı PKK'lı figürlerin "cezaevilerindeki tutsakları çıkaracağız" demeleri, "APO'ya özgürlük" söylemlerinin vatandaşları rahatsız ettiğini biliyoruz. O yüzden Oğan'a oy vermelerini de anlıyorum.  Yani Oğan'a oy veren kitle milliyetçi, Cumhuriyet'in ikinci yüzyılı için İkinci turda Cumhur İttifakı'na oy vereceklerine inanıyorum. 

HDP

Türkiye siyasetinde var olmak istiyorlarsa halkı rahatlatacak adımlar atmaları lazım. Bunun için aralarına PKK ile mesafe koymaları gerek. Ellerinde bir devletin elinde olması gereken silahlar var. Bir eli sandıkta bir eli silahta olmaz. Vatandaşlar böyle olmaması gerektiğini bir kez daha ortaya koydu.

İki büyük belediye başkanı "bütün şehilerde öndeyiz" dedi. İnsan biraz utanır ya. Allah'tan Cumhur İttifakı'na oy verecenler sağ duyulu kaldı. Ya sokaklar karışsa ne olacak.

AKŞENER'İN GÜLÜMSEMESİ

İnsanların yüz ifadelerinden siyaset yapmak doğru değil ama seçim sonrası "ben dememiş miydim" haleti ruhiyesine varmış olabilir. Millet İttifakı büyük bir hüsran yaşadı. "Birinci turda büyük farkla alacaz" demişlerdi.

Gördüler ki kaybediyorlar. Hemen algı yapmaya çalıştılar.

TEKİRDAĞ'DAKİ OTELDEN ÇIKARILMAYA ÇALIŞILAN DEPREMZEDELER

İnsan utanıyor. Millet İttifakı'na oy verenlerde tamamı bizim vatandaşımız. İnsanları bölmeyin, kutuplaştırmayın. "Sen ona oy verdin" diye böyle yapmak doğru değildir. Milletin büyük çoğunluğunu "bunlarla bizim oylarımız aynı değildir" diyen kendisini seçkin gören insanların yaptıkları asla doğru değildir. Asıl bu kafalar yobaz bir kafadır.

Depremden 2 gün sonra Cumhurbaşkanı ve ekibimiz deprem bölgesinde oldu. Milleti yardım etmeyi hizmet olarak kabul ettik. İki gün ağzına lokma koymayan arkadaşlarımız oldu. "Bize oy vermediler, onlara destek olmayalım" demediler. 

İKİNCİ TUR

Sadece bir iç hesaplaşma değil "biz ne yaptık" diye düşünmeleri lazım. Erdoğan düşmanlığında birleştiler. Halkta bunun doğru olmadığını gösterdi.

Ben Kılıçdaroğlu'nun ikinci turdada benzer bir sonuç alırsa görevine devam edeceğini düşünmüyorum.

CHARLİE HEBDO'DAN ERDOĞAN'A HAKARET

Bu dergilerin hepsi ağızlarını açtıklarında "demokrasi" diyolar. Bunlar gelip benle de konuştu. Bunları iç dünlarındaki Erdoğan, Türkiye karşıtlığının, İslam düşmanlığının düşmanlığının göstergesidir.

"Köprüden önce son çıkın" diye bakıyorlar duruma. Makalelerinde açık yazdılar. "Erdoğan düşmeli" diye düşünüyorlar. İçlerindeki kini dışa vuruyorlar. (Hazreti Muhammed'e yönelik hakaret içerikli yayınlarıyla tanınan Fransız dergisi Charlie Hebdo, son sayısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef aldı)

EKONOMİ

28 Mayıs'tan sonra Erdoğan görevini sürdürdükten sonra ekonomiyle ilgili yeni uygulamarla problemleri çözeceğiz.

FAİZ POLİTİKASI DEĞİŞECEK Mİ?

Ekonomi bazı rakamlarla konuşulmaz. Ekonominin gerektirdikleri neyse bunu yapacağız. Bunu demokrasi içinde yapacağız. Yeni imkanlar ortaya çıkar. Günün şartlarına göre bakacağız.

MEHMET ŞİMŞEK AÇIKLAMASI

Mehmet Şimşek çok değerlidir. Bunun kararını verecek olan da Cumhurbaşkanı Erdoğan'dır.

KKM kalkacak mı?

Bu kuru bastırmak için uygulamaya kondu. Devem edecek bir tedbir değildir.

Açılan Sandık% 100
RECEP TAYYİP ERDOĞAN
RECEP TAYYİP ERDOĞAN
% 49.5200
26086097
KEMAL KILIÇDAROĞLU
KEMAL KILIÇDAROĞLU
% 44.8800
23873505
SİNAN OĞAN
SİNAN OĞAN
% 5.1700
2796582
MUHARREM İNCE
MUHARREM İNCE
% 0.4300
216784
Son güncelleme: 2023-05-28 18:35:02
Veriler: İhlas Haber Ajansı

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...