Nuh Albayrak, 'Türkiye'deki son değişim diğerlerine örnek olsun'

Nuh Albayrak, 'Türkiye'deki son değişim diğerlerine örnek olsun'

GÜNDEM Haberleri

"Değişen topluma ayak uydurmak için dev bir adım attık. Keşke diğer mahalledekiler de yapabilse."

İletişim Platformu Derneği tarafından düzenlenen "İletişim Buluşmaları"na konuk olan Genel Yayın Yönetmenimiz Nuh Albayrak, Türkiye Gazetesindeki değişimi anlattı. Genç gazetecilerin sorularını cevaplayan Albayrak, "Türkiye'de toplum çok değişti. İnsanlar artık birbirlerini daha iyi anlıyor. Bunun en güzel örneği benim gazetemde yaşanıyor. Bire bir benim gibi düşünmeyen insanlar yazılar yazıyor. Hakim kesimlerin birbirine yaklaşmasına katkı sunmak ve değişen topluma ayak uydurmak için dev bir adım attık. Keşke diğer mahalledekiler de yapabilse. Ama bırakın o mecradaki farklı sesi, birçok kurumda mutfakta farklı anlayışta birilerinin çalışması hâlâ zor. Oysa Türkiye bunları çoktan aştı" dedi.
Türkiye Gazetesindeki değişim sürecinin üç yıl önce başladığını belirten Nuh Albayrak, şunları söyledi: "Bu, bir gecede alınmış karar değil. Bizim kadromuz birkaç takviye dışında aynı. Son yıllarda önemli haberlere imza attık. Bugüne kadar yaptıklarımızın anlaşılması için vitrini süsledik. Yeni logo, yeni yazarlar, yeni tasarımla aslında çoktan başladığımız ve çok önemli noktalara taşıdığımız haberciliğimizi ilan etmiş olduk. Bugün yazıları yayımlanan isimlerin belirlenmesinde hiç kimsenin zerre kadar dahli yoktur. Biz millî ve ma-nevî değerlerine bağlı, sağ muhafazakâr bir gazeteyiz. Bu yayın amacımızda zerre kadar değişiklik yok. Bunu değiştirmeyiz. Zaten farklı bir niyetimiz olsa başka bir gazete çıkarırız. Yeni tarz ve yazarlar; gazeteye 30 yıldır katkısı olan 'Derin Türkiyeciler' tarafından bile rahatlıkla benimsendi. Çok iyi güncelleme oldu."
Gazeteciliğin geçirdiği son 40 yıllık serüvenini anlatan Albayrak şöyle devam etti: "1980 öncesinde gazetecilik çok itibarlıydı. Daha sonra erotik yayınlar, ucuz müşteri arayan bir anlayış hakim oldu. Gazeteciliğin itibarı çok ucuza harcandı. 80 öncesinde haberlerde ideolojik kriterler hakimdi. İçinde bulunduğumuz dönemde ise farklı bir şeyle karşı karşıyayız. Medya organları 'iktidar yanlısı mı muhalif mi' diye sıralanıyor. Bu iki bakış açısı da yanlış. Hükümetin hiç mi doğru tarafı yok? Peki hiç mi eleştirilecek tarafı yok? İkisi de var. Bence Türkiye'nin doğrularını, yanlışlarını olduğu gibi aktaran gazetecilere ihtiyaç var. İşte bu olmayınca aşırı bir ayrışma yaşanıyor."
nbsp;Fatih Selek İSTANBUL


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...