Son dakika: Norveç Büyükelçisi Dışişleri'ne çağrıldı: Kuran'ı Kerim yakma eylemine izin verilmedi

- Güncelleme:
Son dakika: Norveç Büyükelçisi Dışişleri'ne çağrıldı: Kuran'ı Kerim yakma eylemine izin verilmedi

GÜNDEM Haberleri

Norveç büyükelçisinin Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldığı açıklandı. Açıklamada "Kuran yakma eylemine izin verilmemesini bekliyoruz" denildi. Son dakika haberine göre Norveç'te Kuran-ı Kerim yakma eylemine izin verilmedi.

Son dakika: Norveç Ankara Büyükelçisini Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldığı açıklandı. Kuran-ı Kerim yakma eylemine izin verilmedi.

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgilere göre, Norveç’te yarın Kur’an-ı Kerim’e karşı saldırı içeren bir eylem gerçekleştirileceğinin öğrenilmesi üzerine Norveç’in Ankara Büyükelçisi Dışişleri Bakanlığına çağırıldı .Norveç’in açıkça nefret suçu niteliğindeki söz konusu provokatif eylemin engellenmemesi yönündeki yaklaşımı kınandı. Ayrıca bu tavrın kabul edilemez olduğu iletilerek, bu eyleme izin verilmemesinin beklendiğinin vurgulandığı öğrenildi.

NORVEÇ BÜYÜKELÇİSİ ANKARA'YA ÇAĞRILDI

Açıklamada "Norveç’te yarın (3 Şubat) kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerim’e karşı saldırı içeren bir eylem gerçekleştirileceğinin öğrenilmesi üzerine Norveç’in Ankara Büyükelçisi biraz önce Bakanlığımıza çağırılmıştır. Büyükelçi’ye, Norveç’in açıkça nefret suçu niteliğindeki sözkonusu provokatif eylemin engellenmemesi yönündeki yaklaşımını en güçlü şekilde kınadığımız ve bu tutumun kabul edilemez olduğu iletilerek, bu eyleme izin verilmemesini beklediğimiz vurgulanmıştır." ifadeleri kullanıldı.

KURAN-I KERİM YAKMA EYLEMİ İPTAL EDİLDİ

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Norveç'in eylemi iptal ettiğini söyledi. Norveç'te Kur'an-ı Kerim yakma eylemine verilen izin iptal edildi.  Konuyla ilgili Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, bir açıklama yaptı. Çavuşoğlu, "Norveç’te yarın kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerim’e karşı saldırı içeren bir eylem gerçekleştirileceğinin öğrenilmesi üzerine Norveç’in Ankara Büyükelçisi'ni bakanlığımıza çağırdık. Verdikleri izni iptal ettiler." dedi.

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...