Nöbetteyiz sokaklarda

Düzenleyen:
Nöbetteyiz sokaklarda

GÜNDEM Haberleri

Salı gününden bu yana devam eden 15 Temmuz anmaları bugün zirveye ulaşacak. 80 milyon meydanları dolduracak.

İsmail Sonsuz ANKARA
Darbeciler için kâbus, millet için âdeta yeniden diriliş günü olan 15 Temmuz’un birinci yıl dönümü olan bugün şehitler ve gaziler için Türkiye’nin dört bir yanında anma törenleri düzenlenecek. Salı gününden bu yana devam eden etkinlikler bugün zirveye ulaşacak. Millet, hiçbir ayrım gözetmeden 81 ilde tek yürek sabaha kadar nöbet tutarak Türkiye’nin sahipsiz olmadığını bir kez daha gösterecek.
Meclis Genel Kurulu saat 13.00’te özel gündemle toplanacak. İstanbul’da saat 18.30’da Anadolu yakasından “Millî Birlik Yürüyüşü” gerçekleştirilecek. Program kapsamında Erdoğan, şehit yakınları ve gazilerle tören alanına yürüyecek. Daha sonra Kur’ân-ı kerim okunacak, şehitler için dua edilecek. 15 Temmuz belgeselinin gösteriminin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan halka hitap edecek. 250 şehidin isimlerinin okunacağı programda, “Şehitler Makamı” adı verilen anıtın açılışı yapılacak.
81 İLDE SALA OKUNACAK
 Atatürk Kültür Merkezine, 15 Temmuz darbe girişiminin anlatıldığı görsellerin yansıtılmasıyla hazırlanan “video mapping” gösterisinin gerçekleştirileceği gecede, saat 00.13’te 81 ilde sala okunacak ve demokrasi nöbetine başlanacak. Türkiye’nin dört bir yanında insanlar meydanlara akacak. Aynı saatte 15 Temmuz Kızılay Millî İrade Meydanı’ndan TBMM’ye “Millî Birlik Yürüyüşü” yapılacak.
81 İLDEN BAYRAK   
 Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul’daki etkinliklerin ardından Ankara’ya gelecek. Devletin zirvesi saat 01.00’de Mecliste vatandaşlarla buluşacak. Kur’ân-ı kerim tilaveti ve duaların ardından Meclis’e ilk bombanın atıldığı saat olan 02.32’de Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşma yapacak. TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Binali Yıldırım ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin de konuşma yapması beklenen törenin ardından 81 ilden yürüyen gençlerin getirdiği bayraklar, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ve TBMM Başkanı Kahraman’a teslim edilecek. Program kapsamında, TBMM ve Gölbaşı Özel Harekât Başkanlığında da “video mapping” gösterisi yapılacak. Anma programının son günü olan yarın sabah saat 04.50’de Millet Camisi’nde sabah namazı kılınacak, ardından Cumhurbaşkanlığı Külliyesi 15 Temmuz Şehitler Abidesi’nin açılışı yapılacak. Açılışta Cumhurbaşkanı Erdoğan vatandaşlara hitap edecek. Demokrasi nöbeti yarın gece 24.00’te sona erecek.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...