Nisan ayında kış geri geldi! Lapa lapa yağdı, ekipler alarma geçti

Düzenleyen:
- Güncelleme:

GÜNDEM Haberleri

Nisan ayının son günlerinde yurdun büyük bölümü güneşli havanın tadını çıkarırken, bazı kesimler ise adeta kışı yaşıyor. Türkiye'nin en yüksek geçidi olan Karabet Geçidi'nde yağmur yerini kara bırakırken, Çankırı-Kastamonu sınırındaki Ilgaz Dağı'nda da kar yağışı etkili oluyor.

Nisan ayının sonunda Türkiye hem kışı hem de baharı bir arada yaşıyor. Yurt genelinde etkili olan sağanak yerini güneşli havaya bırakırken, mevsim normalleri seviyesine çıkan sıcaklık da adeta yaz günlerini aratmadı. Bugün yurdun büyük kısmında güneşli ve yağmurlu bir hava hakimken, özellikle doğu illerinde ve yüksek kesimlerde ise kar yağışı etkili oluyor.

Nisan ayında kış geri geldi! Lapa lapa yağdı, ekipler alarma geçti

KARABET GEÇİDİ BEYAZ GELİNLİĞİ GİYDİ

Van'da geçtiğimiz hafta başlayan ve belli aralıklarla devam eden yağmur, yüksek kesimlerde yerini kar yağışına bıraktı. Kar yağışı Van-Bahçesaray Karayolu'nda etkili olurken, birkaç yerde düşen çığlar Karayolları 11. Van Bölge Müdürlüğü ekipleri tarafından temizleniyor.

İhlas Haber Ajansı'nın haberine göre; karayolları ekipleri, bir yandan Türkiye'nin 3 bin rakımıyla en yüksek geçidi olan Karabet Geçidi'nde çalışma kar temizleme çalışması yürütürken, Bahçesaray İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı Trafik Şube Amirliği ekipleri ise sürücüleri kar yağışı konusunda bilgilendiriyor.

ILGAZ DAĞI'NDA KAR SÜRPRİZİ

Öte yandan, Çankırı-Kastamonu sınırındaki Ilgaz Dağı'nda da kar yağışı etkili oluyor. Dün akşam saatlerinde başlayan kar yağışı ara ara etkisini yüksek kesimlerde sürdürüyor.

Kastamonu-Ankara sınırında araçları ile seyir halindeyken kar yağışını gören vatandaşlar, büyük şaşkınlık yaşadı ve o anları cep telefonları ile görüntüledi. Araçlarını yol kenarında durduran vatandaşlar, nisan ayındaki kar yağışını anbean kaydetti. (İHA)

Nisan ayında kış geri geldi! Lapa lapa yağdı, ekipler alarma geçti

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...