Ninemin vasiyeti üzerine ABD’ye para gönderdim

Düzenleyen:
Ninemin vasiyeti  üzerine ABD’ye  para gönderdim

GÜNDEM Haberleri

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın, FETÖ’nün ABD’ye gerçekleştirdiği para transferi soruşturmasında gözaltına alınan 22 şüpheli dün çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Ebru Karatosun ANKARA
Mahkemeye sevk gerekçesinde dikkat çeken ayrıntılar yer aldı. Şüphelilerin, Fethullah Gülen’in talimatıyla kurulan The Respect Institute’ye, ABD’deki faaliyetler için örgütün talimatı doğrultusunda para aktardıkları ortaya çıktı. Söz konusu transferlerin aynı tarihlerde ve aynı miktarlarda olduğuna dikkat çekilen gerekçede, bunların “bağış ve himmet” adı altında toplanan paralar olduğu belirtildi. Gizlenmeye çalışılan transferlerin daha çok 24-28 Mart 2014 arasında yoğunlaştığına vurgu yapılan gerekçede, 110 farklı gerçek kişi tarafından 907 bin 221 dolar transferin yapıldığı bu tarih aralığının ABD’deki yerel seçimlerden önceki hafta olmasına işaret edildi. Şüphelilerin sorguda, The Respect Institute için “Mübarek bir kuruluş olduğunu duydum”, “Cami avlusunda birisi bana bu kuruluşun adını verdi”, “Babaannem vasiyet etti, yerine getirmek için para yatırdım” gibi ifadeler kullandıkları öğrenildi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...