Nijer'deki Türk ve Azerbaycan vatandaşları özel seferle İstanbul'a getirildi

Düzenleyen:
- Güncelleme:

GÜNDEM Haberleri

Nijer'de yaşanan darbe sonrası askerlerin hava sahasını kapatması sebebiyle, Dışişleri Bakanlığı özel bir sefer düzenleyerek bölgedeki Türk ve Azerbaycan vatandaşlarını İstanbul'a getirdi.

26 Temmuz'da Nijer'de yaşanan askeri darbenin ardından bölgedeki vatandaşlar hava sahası kapandığı için Türkiye'ye dönemedi. Dışişleri Bakanlığı düzenlediği özel seferle bölgedeki vatandaşları İstanbul'a getirdi. Türk vatandaşlarının yanı sıra Azerbaycan vatandaşları da özel seferdeki yerini aldı.

İhlas Haber Ajansı'nın haberine göre, Yerel saatle 21.30'da Başkent Niamey'deki Uluslararası Diori Hamani Havalimanı'ndan havalanan TK365 sefer sayılı Airbus A330-200 tipi uçak, sabaha karşı 04.30'da İstanbul'a indi. Büyük bölümünü Türk vatandaşlarının oluşturduğu yolcular, uçağın inmesinin ardından pasaport kontrolünden geçip yurda giriş yaptı.

Nijer'deki Türk ve Azerbaycan vatandaşları özel seferle İstanbul'a getirildi

DEVLETİMİZE TEŞEKKÜR EDERİZ

Bir yılı aşkın süredir Nijer'de çalışan ve özel seferle yurda dönen Oktay Kutlu, “Biz normalde 2 gün önce dönecektik Türkiye’ye, şu an orada darbe yapan askerler havaalanını kapattıkları için tekrar 2 gün sonraya uçağı aktardılar. Sağ olsunlar bu esnada da konsolosluğumuz, oradaki ve buradaki makamlarımızın hepsi çok yardımcı oldular, bize bu imkanı sağladılar geldik.” dedi.

Nijer'deki Türk ve Azerbaycan vatandaşları özel seferle İstanbul'a getirildi

SİSTEMSEL ÇOK PROBLEM YAŞANDI

Ülkedeki elektrik kesintisinden kaynaklı sistemsel sorunlar yaşandığını ve Türkiye'ye dönmek için aldıkları biletlerinin ertelendiğini söyleyen Tuğyan Işık ise, “Devletimize ve yetkililerimize teşekkür ederiz. Muhtemelen özel izinle bu sefer yapılmış. Çünkü biletlerimizi devamlı erteliyorduk. En son özel izinle uçak gelince Orada Nijer, Nijerya’dan elektriği alıyor. Nijerya da elektriği kesince kendi iç elektrik ihtiyaçları çok kısıtlı. Günün 2-3 saati elektrik var, geri kalanında yok. İnternet ona bağlı, su ona bağlı. Sistemsel çok problemler yaşandı.” diye konuştu.

Nijer'deki Türk ve Azerbaycan vatandaşları özel seferle İstanbul'a getirildi

TÜRKLERE KARŞI KÖTÜ BİR DURUM OLUŞMADI

Özel seferle yurda dönen yolculardan Ramazan Kemat, Türkiye'ye dönmekten çok mutlu olduğunu söyledi, Kemat, "Biraz sıkıntılı süreçlerimiz oldu orada. Orada biz yol yapımında çalışıyorduk ortalık orada biraz karıştı. Askerler yönetime el koydu. Karşımıza ne gelecek bilmiyoruz çünkü otorite boşluğu oluştu ülkede. Ama Türklere karşı kötü bir durum oluşmadı. Gitmek isteyen arkadaşlarımız vardı firmamızda sağ olsun yardımcı oldu. Gelmek isteyen arkadaşlarımız geldi ama orada çalışmaya devam eden çok arkadaşımız var. Konsolosluğumuz gerçekten çok iyi çalışıyor kendilerine teşekkür ediyorum. Bugün tahliye esnasında büyük bir çaba gösterdi. Ülkemizde olmaktan çok mutluyuz" dedi.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı


Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...