Nevşehir'de Japon turistlere bıçaklı saldırı, 1 ölü

Nevşehir'de Japon turistlere bıçaklı saldırı, 1 ölü

GÜNDEM Haberleri

Nevşehir'in Göreme beldesinde bıçaklı saldırıya uğrayan Japon turistten biri öldü, diğeri ağır yaralandı.

Nevşehir'in Göreme beldesinde bıçaklı saldırıya uğrayan Japon turistten biri öldü, diğeri ağır yaralandı.Edinilen bilgiye göre Zemi Vadisi'nde yürüyüş yaptıkları öğrenilen Hoshie Teramatsu ile Mai Kurkiharac'ın kimliği henüz belirlenemeyen kişi ya da kişilerin bıçaklı saldırısına uğradığı öğrenildi. Turistlerden Kurkiharac'ın saldırganın bıçak darbeleri sonucunda aldığı yaralar nedeniyle olay yerinde hayatını kaybettiği bildirilirken, yaralanan Hoshie Teramatsu'nun diğer turistler tarafından bulunduğu ve Nevşehir Devlet Hastanesi'ne kaldırıldığı öğrenildi. Yetkililer, saldırgan veya saldırganların yakalanması için çalışmaların başlatıldığını bildirdi.
"OLAYI AYDINLATMAK İÇİN TÜM EKİPLERİMİZİ SEFERBER ETTİK"
Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, Japon turistlere yönelik saldırı ile ilgili olarak "Olayın aydınlığa kavuşması için tüm ekiplerimizi seferber ettik" dedi. Vali Ceylan yaptığı açıklamada, "Bugün öğle saatlerinde jandarma 156 ihbar telefonuna yapılan ihbar sonucunda iki Japon turistin Göreme beldesi Zemi Vadisi'nde bıçaklandığı ihbarı alındı" dedi. Olay yerine varıldığında bir turistin öldüğü, birinin ise yaralı olduğu bilgisi elde edilmiş. Yaralı turist Devlet Hastanesi'ne ulaştırıldı ve şu anda ameliyatta. Olayla ilgili olarak Cumhuriyet Savcılığımız tarafından soruşturma başlatıldı. Olayın fail ya da faillerinin yakalanması için jandarma ekiplerimiz çalışmalarını sürdürüyor" diye konuştu.
nbsp;Vali Ceylan, "En kısa sürede olayın aydınlatılması için tüm ekiplerimizi seferber ettik. İnşallah yakalayacağız" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...