Nereden baksan tutarsızlık

Nereden baksan tutarsızlık

GÜNDEM Haberleri

Kobani ateşi HDP'nin katkısıyla Türkiye'ye sıçradı. IŞİD bahanesiyle sokakları savaş alanına çevirenler kendileriyle çelişiyor.

Terör örgütü IŞİD'in Suriye'nin Ayn el Arap bölgesini kuşatıp Kürt kenti Kobani'yi ateş altında tutması, Türkiye'yi karıştırmak isteyenlere bahane oldu. 30'un üzerinde şehirde sokakları ateşe veren HDP'liler Ahmet Kaya'nın "Başım Belada" şarkısındaki "Nereden baksan tutarsızlık, nereden baksan ahmakça" sözlerini akıllara getiriyor. Zira, Kobani için ayaklananların birçok çelişki ve tutarsızlığı bulunuyor. İşte onlar:


Sivil katliamı nerede? nbsp;IŞİD'in saldırısının başladığı günden bu yana 170 bin Suriyeli Kürt, Türkiye'ye sığındı. Neredeyse bütün Kobani halkı geldi. Ancak HDP'liler Türkiye'den Kobani'de sivil katliamı yapıldığı belirtip hesap istiyor. nbsp;


Kürtlere zulmü kendileri yapıyor: nbsp;Kürtlere zulüm yapıldığı iddiasında bulunuyorlar, ancak yakıp yıkarak Kürtlere en çok zararı onlar veriyor. Başta Diyarbakır, Van ve Batman olmak üzere doğu bölgelerimizdeki birçok ilde esnaf olaylardan büyük zarar gördü. Van ve Şanlıurfa'da marketler yağmalandı. Milyonlarca lira zarar oluştu.


Tezkereye hayır dediler: nbsp;Hem Türkiye'nin IŞİD'e destek verdiğini iddia ettiler hem de Suriye'ye asker gönderilmemesi için tezkereye hayır dediler. Kara harekatına karşı çıkıyorlar ama Türkiye'nin IŞİD'e karşı nasıl mücadele vereceğini izah edemiyorlar.


Türkiye silah verecekmiş: nbsp;Türkiye'nin kendisini 30 yıldır vuran, binlerce askerini şehit eden PKK'ya kalkıp bir de silah vermesini istediler.
Barış dillerinde: nbsp;Meydanlarda barış çağrıları yapıyor, akan kanın durması için çözüm sürecini desteklediklerini ifade ediyorlar ancak neredeyse iki ayda bir sokak gösterileri tertipliyorlar. Müdahale edilince de "süreci bitiririz" tehdidinde bulunuyorlar.


Halep'i seyrettiler: nbsp;"Kobani'de olan biteni izliyorsunuz" diye Türkiye'yi suçluyorlar, fakat 3 yıl boyunca aralarında sınır bile olmayan Halep ve Rakka gibi şehirlerdeki katliamları seyrettiler.


Çok insancıllar!: nbsp;IŞİD'in kafa kesmesinden şikayet ediyorlar ama Diyarbakır'da bir Hüda Par üyesini kafasını ezerek öldürdüler.
Sağlık merkezinden ne istediniz: İstanbul'da Kızılay'ın kan toplama aracını, Mersin'de sağlık merkezini, Şanlıurfa'da bir semt polikliniğini, Hakkari Üniversitesi Rektörlük binasını ve Hakkari Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nü, Gaziantep'te belediyenin sosyal tesislerini ateşe verdiler. Onlarca otobüs ve aracı yaktılar. Haber Merkezi


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...