Necdet Ünüvar: 'Özel hayat hakkını savunuyoruz'

Necdet Ünüvar: 'Özel hayat hakkını savunuyoruz'

GÜNDEM Haberleri

"Sansür iddiası doğru değil. İnternet kullanıcılarının hakkını savunuyorlarmış! Peki özel hayatları kararanların hakkı ne olacak?"

Meclis Genel Kurulu'nda kabul edilen ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün onayına sunulan internet düzenlemesine çeşitli kesimlerden farklı tepkiler gelmeye devam ediyor. Muhalefet düzenlemeyle ilgili olarak Köşk'e veto çağrısı yaparken, yasanın mimarı olarak bilinen AK Parti Adana Milletvekili Necdet Ünüvar gazetemize yaptığı açıklamayla düzenlemeyi savundu. İnternet yasasının sansür değil özel hayatın güvenliğini artırdığını belirten Ünüvar, "Özel hayatı kararanların hakkı ne olacak? Biz onların hakkını savunuyoruz" dedi. İnternet düzenlemesinin gizli görüşmelerin deşifre edildiği bir döneme denk gelmesi sebebiyle eleştirildiğini de belirten Ünüvar, yasanın konjonktürel olmadığını da kaydetti. "İsteyen kişi istediği şahıs hakkında görüntü yayınlasın. Sonra sen onun önlenmesi için sansür de. Bizim yaptığımız, özel hayatın gizliliğini düzenleyen Anayasa'nın 20. maddesini internete uygulamak" diye konuştu.
Ercan Gürses ANKARA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...