Nazmiye Demirel'in cenazesi memleketi Isparta'ya getirildi

/ Kaynak: İHA
Nazmiye Demirel'in cenazesi memleketi Isparta'ya  getirildi

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Hayatını kaybeden Süleyman Demirel'in eşi Nazmiye Demirel'in cenazesi memleketi Isparta'nın Atabey ilçesine bağlı İslamköy beldesine getirildi.

Ankara'da tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren 9.Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in eşi 86 yaşındaki Nazmiye Demirel'in cenazesi memleketi Isparta'nın Atabey ilçesine bağlı İslamköy beldesine getirildi. Süleyman Demirel Külliyesi'nde bulunan Şehriban Hatun Camii avlusundaki özel bölüme konulan cenaze yarın öğle namazının ardından kılınacak cenaze namazını müteakip toprağa verilecek. Başkent Üniversitesi Hastanesi'nde 4 Aralık 2010 tarihinden beri 'Alzheimer' hastalığı nedeniyle tedavi görürken önceki gün yaşamını yitiren 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in eşi Nazmiye Demirel'in cenazesi memleketi İslamköy'e getirildi. Saat 15:30'da konvoy eşliğinde Çankaya Belediyesi'ne ait ambulansla getirilen cenaze Süleyman Demirel Külliyesi'nde bulunan Şehriban Hatun Camii avlusundaki özel bölüme konuldu. Cenaze getirildikten sonra bahçe avlusunda Kur'an-ı Kerim okundu. Demirel'in yakınları gözyaşları döktü. nbsp;Cenazeyi getirenler arasında Nazmiye Demirel'in kardeşi Ali Şener, yeğeni Mesut Şener ve yakınları yer aldı. Kardeşi Ali Şener, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Gururlu bir insandı. Onuruyla yaşadı. Hiçbir şeye boyun eğmedi. Zor bir hayatı oldu. Bu kabullenilmiş bir hayattı" diye konuştu.
nbsp;BİZİM İÇİN ABİDEYDİ
Yeğeni Mesut Şener de halasını kaybetmenin üzüntüsünü yaşadıklarını belirterek, "Bizim için bir abideydi. Duygularımı ifade etmekte zorlanıyorum" dedi.
nbsp;Öte yandan cenaze namazının kılınacağı cami önünde ve arkasında Isparta Belediyesi ve İslamköy Belediyesi ekipleri temizlik çalışması yaparken, jandarma geniş güvenlik önlemleri aldı. "Fikir" isimli özel eğitimli köpek cami avlusunda arama yaptı.
Cenaze yarın Şehriban Hatun Camii'nde kılınacak öğle namazını müteakiben aile fertlerinin bulunduğu belde mezarlığında toprağa verilecek. Aile mezarlığında Nazmiye Demirel'in babası Mesut Şener, annesi Kebira (Kübra) Şener, kız kardeşi Faden Güneş Şener ve erkek kardeşi Yılmaz Şener'in mezarları bulunuyor. 9.Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in ise Isparta'ya yarın uçakla geleceği öğrenildi.
nbsp;DEVLETİN ZİRVESİ İSLAMKÖY'E GELİYOR
nbsp;Nazmiye Demirel'in cenaze törenine Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç,TBMM Genel Başkanı Cemil Çiçek, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile birlikte çok sayıda siyasinin katılması bekleniyor.

GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...