NATO'ya dank etti: Hiçbir müttefikimiz Türkiye kadar terör saldırısına maruz kalmadı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
NATO'ya dank etti: Hiçbir müttefikimiz Türkiye kadar terör saldırısına maruz kalmadı

GÜNDEM Haberleri

İsveç Başbakanı Ulf Kristersson ile görüşen NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Türkiye'nin terörden çok çektiğini söyledi. Kristersson'un yüzüne bakarak konuşan Stoltenberg "Hiçbir NATO müttefiki bu kadar çok terör saldırısına maruz kalmamıştır” dedi.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, İsveç Başbakanı Ulf Kristersson ile bir araya geldi. İsveç’in başkenti Stockholm’de görüşen ikili, toplantı sonrası basın açıklaması yaptı. Stotlenberg, Kristersson ile İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliğini ele aldıklarını söyledi. Jens Stoltenberg, iki ülkenin üyeliğinin en önemli öncelikleri olduğunu ve bu konuda ilerleme kaydettiklerini belirtti.

"İSVEÇ'İN TERÖRLE MÜCADELESİNDEN MEMNUNUM"

Ancak bu konuda Türkiye’nin meşru güvenlik kaygıları olduğunu vurgulayan Stotlenberg “Hiçbir NATO müttefiki bu kadar çok terör saldırısına maruz kalmamıştır” dedi. İsveç'in yeni terör yasasını çıkararak, Türkiye ile bu konuda mücadelede işbirliğini güçlendirmesini memnuniyetle karşıladığını aktaran Stoltenberg “İsveç'in Türkiye'ye silah ihracatına herhangi bir kısıtlama getirmemesinden de memnunuz. İsveç, Üçlü Mutabakat Zaptı kapsamındaki taahhütlerini yerine getirdi ve onay sürecini tamamlamanın zamanı geldi” ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE'YE GÖRÜŞME DAVETİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı görüşmeye de değinen Stoltenberg, “Daimi Ortak Mekanizma toplantılarını yeniden başlatmayı kabul etmesinden memnunum. Perşembe günü NATO Karargahı'nda Türkiye, Finlandiya ve İsveç'i bir başka toplantıya davet ettim” diye konuştu.

"İSVEÇ VE FİNLANDİYA BİZİ DAHA DA GÜÇLENDİRECEK"

Macaristan Parlamentosu’nun İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliğini görüşmeye başlamasından da memnun olduğunu aktaran Stoltenberg, “Sürecin kısa sürede tamamlanmasını bekliyorum. İsveç ve Finlandiya'nın üyeliği ittifakımızı daha da güçlendirecektir” yorumunda bulundu.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...