NATO'dan terörle mücadelede Türkiye'ye destek

Düzenleyen:
- Güncelleme:
NATO'dan terörle mücadelede Türkiye'ye destek

GÜNDEM Haberleri

NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı bildirisinde müttefiklerin bütün tehditlere karşı savunulacağı aktarıldı. İttifakın kritik altyapılarına yönelik her türlü tehdide de birlik ve kararlılık içinde karşılık verileceği belirtilen bildiride, “Terörün tüm şekilleri kınıyor, son korkunç terör saldırıları sonrasında can kayıplarının acısını yaşayan Türkiye ile dayanışma içinde duruyoruz” denildi.

Romanya'nın başkenti Bükreş'te NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı düzenlendi. Ardından bildirim yayımlandı. Bildiride, Rusya ile savaşan Ukrayna’ya verilen desteğin vurgulanmasının yanı sıra terör örgütü PKK'nın eylemlerinin ardından Türkiye ile dayanışma mesajı yer aldı.

"MÜTTEFİKLERİMİZİ TEHDİTLERE KARŞI KORUYACAĞIZ"

NATO’nun 360 derecelik bir yaklaşımla müttefikleri bütün tehditlere karşı koruyacağı vurgulanarak “Terörün tüm şekilleri ve tezahürlerini kınıyor, son korkunç terör saldırıları sonrasında can kayıplarının acısını yaşayan Türkiye ile dayanışma içinde duruyoruz” denildi.

"UKRAYNA'YA DESTEK VERMEKTEN GERİ ADIM ATMAYACAĞIZ"

NATO’nun caydırıcılığı ve savunmasının güçlendirilmesine yönelik çalışmaların süreceği kaydedilen bildiride, ittifakın kritik altyapılarına yönelik her türlü tehdide de birlik ve kararlılık içinde karşılık verileceği aktarıldı. Rusya ile savaşında Ukrayna’ya verilecek destekten geri adım atılmayacağının altı çizildi. Savaşın sorumlusunun Rusya olduğu vurgulandı.

"FİNLANDİYA VE İSVEÇ'İN ÜYELİĞİ NATO'YU DAHA GÜÇLÜ YAPAR"

Bildiride, “Rusya’nın Ukrayna’daki sivil halka yönelik zulmü ve sürgün, işkence, kadınların ve çocuklara karşı barbarca davranışlar dahil insan hakları ihlallerini kınıyoruz” ifadesi kullanıldı. Ayrıca Ukrayna’nın tahrip olan enerji altyapısının tamiri ve hava saldırılarından korunması için yardımların süreceği kaydedildi. Bildiride Finlandiya ve İsveç’in üyeliklerinin NATO’yu daha güçlü yapacağı da belirtildi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...