Nabi Avcı'dan İstiklal Marşı açıklaması

/ Kaynak: CHA
Nabi Avcı'dan İstiklal Marşı açıklaması

GÜNDEM Haberleri  / CHA

Milli Eğitim Bakan Nabi Avcı, ders kitaplarında Atatürk ve Türk bayrağı resmi ile İstiklal Marşı'nın da kaldırıldığı yönündeki iddialara cevap verdi.

Bakan Nabi Avcı,İstiklal Marşı, Atatürk ve Türk bayrağı resminin ders kitaplarında mevcut olduğunu, ancak kılavuz kitaplarında olmadığını söyledi. Avcı, "Yönetmelik gereği Atatürk, Türk bayrağı resmi, İstiklal Marşı ders kitaplarında var. Ancak kılavuz kitaplarında yönetmelik gereği böyle bir zorunluluk yok. Çünkü kılavuz kitap uygulaması daha sonra başlamış bir şey. Ama bazı özel yayın evleri tıpkı ders kitaplarında olduğu gibi bazı kılavuz kitaplarında Atatürk resmi ve İstiklal Marşı'nı koyarken, bazıları koymuyor." dedi. Bakan Avcı, 2013-2014 Eskişehir Adliyesi Adli Yıl Açılış Resepsiyonu'na Katıldı. Törende söz alan Eskişehir Baro Başkanı Avukat Rıza Öztek, konuşması sırasında eline aldığı bir kitabı göstererek, "Artık kitaplardan Atatürk, Türk bayrağı resmi ve İstiklal Marşı da kaldırılıyor." diyerek tepki gösterdi. Ardından kürsüye çıkan Bakan Avcı, baro başkanının sözleri üzerine Atatürk, Türk bayrağı resmi ile İstiklal Marşı'nın ders kitaplarından kaldırılmadığını, yönetmelik gereği tüm ders kitaplarında bunların mevcut olduğunu söyledi. Ancak bazı kılavuz kitaplarında Atatürk, Türk bayrağı resmi ve İstiklal Marşı'nın, yönetmelikte yer almadığı için olmadığını dikkat çeken Bakan Avcı, şöyle dedi: "Bu öğretmen kılavuz kitaplarında İstiklal Marşı, Atatürk ve Türk bayrağı fotoğrafının olmamasına ilişkin soru önergesi de verildi. Ben bu vesile ile konuya muttali oldum. Yaptığımız araştırmada şunu gördüm; okullarımızda üç tip kitap var. Bir ders kitabı var, bir çalışma kitabı var. Bu da öğretmen ve öğrencilere yardımcı olması için. Bir de kılavuz kitap var. Kılavuz kitaplar, öğretmen kılavuz kitaplar. Yani öğretmenin o dersi nasıl işleyeceği, sınıf içerisi stratejisini nasıl koyacağını anlatan kitaplar. Yani öğretmenlere yardımcı kitaplar."


"BÜTÜN DERS KİTAPLARINDA BUNLAR VAR"


Bu konuyla ilgili yönetmelikte, hangi kitabın başında ne olacağına dair konuların sadece ders kitaplarını ilgilendirdiğinin altını çizen Bakan Avcı, şöyle konuştu: "Sadece ders kitapları için yönetmelikte hüküm var. İstiklal Marşı olur, Atatürk'ün resmi olur, Türk bayrağı olur. Bunlar tüm ders kitapları için zorunluluktur, bütün ders kitaplarında vardır. Soru önergesine konu olan ders kitaplarını incelettik. Orada yanlış bir bilgi var. Bütün ders kitaplarında bunlar var. Yani yönetmeliğin gereği olan her yerde Atatürk' ün, Türk bayrağının resmi ve İstiklal Marşı var. Burada bir sıkıntı yok. Sayın baro başkanı da ders kitabından değil, kılavuz kitabından bahsetti."


"KILAVUZ KİTAPLARININ BAZILARINDA VAR AZILARINDA YOK, BU GEÇMİŞTE DE BÖYLEYMİŞ"


Kılavuz kitaplarında bu zorunluluğun olmadığını, çünkü kılavuz kitap uygulamasının daha sonra başladığını dile getiren Bakan Avcı, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ama bazı özel yayınevleri, tıpkı ders kitaplarında olduğu gibi bazı kılavuz kitaplarında Atatürk, Türk bayrağı resmini, İstiklal Marşı'nı koyuyor. Bazıları da koymuyor. Bu, yeni bir uygulama değil. Yani geriye doğru ben de şunu merak ettim. Acaba daha önce de kılavuz kitaplarına konuluyordu da bu sene mi böyle bir uygulama başlatılmış. Bu sene soru önergesine konu olduğuna göre demek ki burada bir değişiklik var galiba diye. Ama 'hayır' değil, geçmiş yıllarda da kılavuz kitaplarının bazılarında var, bazılarında yok. Ama zaten yönetmelik gereği böyle bir zorunluluk yok kılavuz kitapları için."

GÜNDEM
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...