Myanmar'da Mehmetçik sevgisi

Myanmar'da Mehmetçik sevgisi

GÜNDEM Haberleri

Mezar taşlarını camide sakladılar, inançları sebebiyle ülkelerinde zulme maruz kalan Myanmar Müslümanlarının 'Mehmetçik sevgisi' ile tarihi bir gerçek ortaya çıktı.

İnançları sebebiyle ülkelerinde zulme maruz kalan Myanmar Müslümanlarının "Mehmetçik sevgisi" ile tarihi bir gerçek ortaya çıktı. Birinci Dünya Savaşı'nda, İngilizler tarafından 20 bine yakın Osmanlı askeri esir alınmıştı. Bu askerler, nbsp;Hindistan, Bangladeş, Myanmar bölgesine esir kamplarına götürülerek çalıştırıldı. Türk askerlerinden 1600'ü Myanmar'da şehit düştü. Askerler, Thayet ve Meikthila'ya defnedildi ve buralar zaman içinde Türk şehitliğine dönüştü. İkinci Dünya Savaşı sırasında Myanmar'ı işgal eden Japonlar, taş bulamayınca şehitliğin duvar taşlarını kırdı ve siper yaptı. Bunun üzerine bölgedeki Müslümanlar, şehit mezar taşlarını Meiktila'da bulunan camiye taşıdı ve bugüne kadar 180 adet mezar baştaşını korudu. Thayet Şehitliği ise daha korunaklı kaldı. İki şehitlikte de kapsamlı bir inşaat çalışması başlatıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...