Mustafa Elitaş, 'Modern darbe yapılmaya çalışılıyor'

Mustafa Elitaş, 'Modern darbe yapılmaya çalışılıyor'

GÜNDEM Haberleri

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Gezi Parkı olaylarının modern bir darbe uygulaması olduğunu söyledi.

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Gezi Parkı olaylarının modern bir darbe uygulaması olduğunu söyledi. nbsp;seçilmiş iradenin 'diktatör' olduğunu ifade edilerek sessiz yığınların harekete geçirilmeye çalışıldığını vurgulayan Elitaş, "Babalarımız, büyüklerimiz, ağabeylerimiz o gün seslerini çıkarabilseydi 27 Mayıs darbesi de olmazdı; Adnan Menderes de asılmazdı" dedi. nbsp;AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Kayseri Düşünce ve Atılım Derneği'nin (KAYSERİDER) Atatürk Orman Çiftliği Müze ve Sergi Salonu'nunda düzenlediği kahvaltılı sohbette hemşehrileri ile bir araya geldi. Ankara'daki Kayserili bürokrat, akademisyen ve işadamlarının katıldığı toplantıda konuşan Elitaş, 27 Mayıs döneminde önce Adnan Menderes'in asılmasıyla ilgili fısıltılar çıktığını belirtti. O dönem insanların seslerini yükseltemedikleri için Menderes'in asıldığını vurgulayan Elitaş, "Babalarımız, büyüklerimiz, ağabeylerimiz o gün seslerini çıkarabilseydi 27 Mayıs darbesi olmazdı" dedi.
HAVUZ BÜTÇE BİRİLERİNİ RAHATSIZ ETTİ
28 Şubat döneminde hükümetin bütçede havuz yöntemi uygulamasından birilerinin rahatsız olduğunu vurgulayan Elitaş, "Bir anda hiç duymadığımız tarikatlar ortaya çıktı. Bu sürece son verildi. Sandık beklenmedi, tank sesiyle korkuttular. Namlu gölgesinde milletin iradesini kontrol altına aldılar" dedi. 27 Nisan'da ise nasıl bir cumhurbaşkanı seçileceği ile ilgili tarif yapıldığını söyleyen Elitaş, cumhurbaşkanı olacak kişinin eşinin kıyafetinden kendi düşüncesine kadar tarif edildiğini hatırlattı. O dönem ses kayıtlarında da yer alan 'protokol yolundan inerken bir kaza yapsa ne olur' dendiğini vurgulayan Elitaş, "Eğer biz bunlara sesimizi çıkarabilseydik 27 Nisan bildirisini vermeye kimse cesaret edemezdi. 27 Nisan, 28 Şubat'ın bu ülkeye çok büyük zararları var" diye konuştu. "Sivil bir anayasa yapalım" diye yola çıktıklarını belirten Elitaş, 2007 seçimlerinde Anayasa'yı değiştirecek çoğunluğu bulunmasına rağmen kapatma davası açılarak bunun engellendiğine dikkat çekti. Sandıkla gelenin hesabı sandıkla görüleceğinin vurgulayan Elitaş, Mart 2014'teki seçimde milletin bunun hesabını soracağını kaydetti.
GEZİ PARKI, MODERN BİR DARBE YÖNTEMİ
Gezi Parkı olaylarına da değinen Elitaş, bunun modern bir darbe yöntemi uygulaması olduğunu vurguladı. İnternette yeni darbelerin nasıl yapılacağının yer aldığını vurgulayan Elitaş, şöyle devam etti: "Önce halkın iradesi ile seçilse dahi yöneticilerin diktatör, otoriter olduğuna dikkat çekeceksin deniyor. Sonra birbirleriyle bir araya gelmeyecek insanları ortak bir paydasını bulmaya çalışacaksın diyor. O da bulunuyor, ağaç sevgisi… 'Onları bir araya toplayacaksın, o topladığın kişilerle şiddetsiz, seni durdurmaya çalışan güvenlik güçleriyle kardeş olacaksın, onları da yanına çekeceksin. O kişilerin dayandıkları güçleri alırsan sen muktedir olursun.' diyorlar. Bunlar Sırbistan'da, Ukrayna'da Mısır'da yaptıkları devrimleri anlatıyorlar."
SON TARİH 30 HAZİRAN
Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nun bugüne kadar tüm maddeleri görüştüklerini ifade eden Elitaş, partilerin bugüne kadar mutabık kaldıkları 45 madde olduğunu vurguladı. Birilerinin bu anayasanın değişmesini arzu etmediğini ifade eden Elitaş, son tarihin 30 Haziran olduğunu kaydetti. Meclis Başkanı'nın 30 Haziran'da "Arkadaşlar yeni anayasayı yazdınız mı, yazamadınız mı kusura bakmayın bu komisyon bir neticeye ulaşamayacağı anlaşıldığından komisyon toplantıları iptal edilmiştir' diyeceğini ifade eden Elitaş, "Biz sadece uzlaşamadığımız başkanlık sistemiyse ondan da vazgeçebiliriz. Ama uzlaşma olmadı. Artık milleti oyalamanın bir manası yok" dedi.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...