Mültezem'de dua yarışı

Mültezem'de dua yarışı

GÜNDEM Haberleri

Hacılar, yapılan duaların asla reddedilmediği Mültezem'e ulaşmak için geç saatleri kolluyor.

Kâbe-i Muazzama kapısı ile Hacer-ül Esved taşı arasındaki Mültezem denilen bölümde yapılan duaların Allah katında reddedilmediğini bilen hacılar, buraya akın ediyor. Yoğun ilgi sebebiyle ancak 15 dakikalık bir gayret ve sabırla ulaşılan Mültezem'de (Kâbe'nin en kıymetli duvarı) 1-2 dakikadan fazla da kalmak kul hakkına girmek olarak değerlendiriliyor. Milyonlarca hacının boş bırakmadığı Mültezem'de dua edebilmenin de ince detayları var. Öncelikle Kâbe'deki tavafı hızlı bitirmek şart. Normal'de 45 dakika ile 1 saat 15 dakika arasında süren 7 şavtlık bir tavafı 20-25 dakikada tamamlamanız gerekiyor. Bunun için en sakin saatler ise gece 23.00 ile 02.00 arası. Rük'nü Yemani köşesinden itibaren Kâbe'yi ziyaret etmek isteyen hacılar, Hacer'ül Esved'e ulaşmak için sıra oluştururlarken, tecrübeli hacılar ise Kâbe kapısına gelip, çıkanların yoluna devam ettiği yerden kolayca giriş yapabiliyor. Türk hacıları Kâbe'nin boş olduğunu anlayınca iç halkaya geçip Kâbe'nin kapısına ulaşıyorlar. Önce Kâbe'de itişip kakışmamayı kendisine şiar edinen hacılarımız, ortam sakin ise Hacer'ül Esved ziyaretini yapıyor, ardından Mültezem'de gözyaşlarıyla dua ediyor. Ancak burada da uzun kalmayıp başkalarının haklarına riayet etmek gerekiyor.

nbsp;Mültezem'de dua yarışı

HERKESE NASİP OLMUYOR

Hacer-ül Esved'e yüz sürüp ardından Mültezem'de dua etmek her hacıya nasip olmuyor. Geç saatlerde tavafı hızlı yapan hacılar kimseyi itip kakmadan muradına eriyor...

Osman SAĞIRLI / MEKKE


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...