Mülteci kampında düğün bile yapıldı

Mülteci kampında düğün bile yapıldı

GÜNDEM Haberleri

Kamp yönetimi, "Kız isteyeceğiz bize araba verin" diyen Suriyeli gençlerin taleplerini geri çevirmiyor ve bu hayırlı işe vesile oluyor...

gt; Buket GÜVENBeşar Esad'ın zulmünden kaçıp Türkiye'ye sığınan Suriyeliler, bir yandan vatan hasreti çekiyor diğer yandan da günlük hayatlarına devam ediyor. Kilis Öncüpınar'da kurulan Sığınmacı Kampı, 10 bin nüfusu ile Kilis'in en büyük ilçesi haline geldi. Bu kampta tam 2 bin 80 aile yaşıyor. Kampta en önem verilen hizmetlerden biri de sağlık olarak göze çarpıyor. Doğum ünitesinden, diş ünitesi ve çocuk bölümüne kadar birçok mini poliklinik burada sığınmacılara hizmet veriyor. Zulümden kaçan Suriyelilerin huzuru bulduğu kampta güzel olaylar da yaşanıyor. Yönetimin kapısını kampta tanışarak evlilik kararı veren gençler de çalıyor. "Kız isteyeceğiz bize araba verin" talebinde bulunan Suriyeli gençlerin ise yönetim geri çevirmiyor ve bu hayırlı işe vesile oluyor. Günlük hayatın devam ettiği kampta düğünlerin yanı sıra bebek doğumları da herkesi mutlu ediyor. Şimdiye kadar geçen üç aylık sürede 50 bebek gözlerini Türkiye'deki bu kampta açmış.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...