Mülteci holdingi

Düzenleyen:
Mülteci holdingi

GÜNDEM Haberleri

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı: Büyük şirketler, sosyal sorumluluk projeleri için ayırdığı kaynakları mülteciler için yatırıma dönüştürebilir

Oğuzhan Şahin ANKARA
Avrupa başta Suriyeliler olmak üzere mülteci akınının durdurulması konusunda gözünü Türkiye’ye odaklarken Ankara’dan yeni bir model önerisi geldi. Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanlığı, dev bütçeli şirketlerin çözümde rol üstlenmesini istedi. AFAD Başkanı Fuat Oktay, “Büyük şirketler, sosyal sorumluluk projeleri için ayırdığı kaynakları, mültecilerin yoğun olduğu ülkelerde yatırıma çevirebilir. Böylece sığınmacılara yeni iş imkânı doğabilir. 2.5 milyon sığınmacıya ev sahipliği yapan Türkiye, pilot ülke olabilir” dedi. Geçtiğimiz günlerde ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Anthony Blinken’e anlatılan modelin önümüzdeki günlerde uluslararası toplantılarda önerilmesi planlanıyor. Liderlerden kendi şirketlerini sığınmacıların yaşadığı ülkelerde yatırım yapma yönünde teşvik etmeleri istenecek. 
Avrupa Birliği, mülteci akınına çözüm amacıyla Türkiye’ye 3 milyar avroluk kaynak aktarmayı kararlaştırmıştı. Ana zorluğun mültecilere çalışma izni verilmesi değil, iş sağlanması olduğuna dikkat çeken AFAD Başkanı Oktay, teklifi “Mülteciler için yatırım” şeklinde özetledi. Sığınmacıların kazançlarıyla ailelerine bakmaları sayesinde sosyal sıkıntıların da daha asgariye çekilebileceğinin altı çiziliyor.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...