Muhalefete Gezi hüznü: Kavala'ya özgürlük vadedenler yargıyı hedef aldı

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
- Güncelleme:
Muhalefete Gezi hüznü: Kavala'ya özgürlük vadedenler yargıyı hedef aldı

GÜNDEM Haberleri  / HABER MERKEZİ

Gezi kalkışmasının finansörü Osman Kavala’ya verilen müebbet cezasının onanması CHP ve ortaklarının dengesini bozdu.

Yargıtay 3. Ceza Dairesinin, sekiz sanıklı Gezi Parkı davasında, Osman Kavala’ya verilen ağırlaştırılmış müebbet hapis ile Türkiye İşçi Partisinden (TİP) milletvekili seçilen Can Atalay, Tayfun Kahraman, Mine Özerden ve Çiğdem Mater Utku’ya verilen 18’er yıl hapis cezalarını onaması muhalefeti üzdü. Seçimlerden önce Gezi kalkışmasının başaktörü Osman Kavala’yı serbest bırakmayı vadeden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu karar için “Yargıtay, bir demokrasi mücadelesi olan Gezi Parkı Direnişinin, talimatla ‘suç’ gösterilmesi utancına 
ortaklık etmiştir. Bu karar büyük bir utançtır!” dedi.

O ZAMAN ENDİŞELENMİŞTİ

Gezi olaylarında dönemin Dışişleri Bakanı olan Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, Geziciler tarafından evinin basılması çağrısı sonrası yaşadığı korkuyu unutmadığını, evde yalnız kalan küçük kızının hayatı için endişelendiğini söylemişti. Aynı Davutoğlu, şimdi yargıyı siyasallaşmakla suçlayarak “Yargıtay 3. Dairesinin uzun yargılama süreçleri ile zaten tartışmalı hâle gelen Gezi Davası ile ilgili açıkladığı onama kararı, ülkemizde hukukun ne ölçüde siyasallaştığını gösteren hazin örneklerden biri olmuştur” ifadesini kullandı.

İSMİNİN ÇIKARILMASINI İSTEMİŞTİ

Geçtiğimiz yıl, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesine başvurarak isminin Gezi Davasının gerekçeli kararındaki “mağdurlar” kısmından çıkarılmasını isteyen dönemin bakanlarından DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan da “Delil içermeyen iddialarla verilen karar vicdanları yaraladı. Adalet hepimize lâzım” diyerek Gezicilere desteğini tekrarladı. CHP Grup Başkanı Özgür Özel ise “Yargıtay’ın hukuksuz Gezi Parkı kararının karşısında, hukukun ve Osman Kavala, Can Atalay, Tayfun Kahraman, Mine Özerden ve Çiğdem Mater’in yanındayız” diyerek Geziye sahip çıktı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da “Yol arkadaşım sevgili Tayfun Kahraman’ın da aralarında bulunduğu Gezi Davası sanıklarına verilen cezanın onandığını üzülerek öğrendim. Demokratik hukuk devleti mücadelemizi ve adalet arayışımızı sonuna kadar sürdüreceğiz. Devletin dini adalettir” dedi.Yeşil Sol Parti Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, “Gezi onurumuzdur” derken CHP’li Canan Kaftancıoğlu “Hepimiz oradaydık. Ortada bir suç yok ki cezayı konuşalım” diyerek Gezi davası hükümlülerini aklamaya çalıştı.

HİÇ KİMSE MAHKEMELERİ KARALAYAMAZ

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Gezi Parkı davası kararıyla ilgili değerlendirmesine tepki gösterdi. Bakan Tunç şunları söyledi: Ana muhalefet partisi genel başkanının Gezi davasıyla ilgili ‘utanç verici’ şeklindeki nitelendirmesi bir kere onun açısından utanç verici. Hiçbir organ, merci ya da kişi mahkemeleri, ‘Talimatla karar veriyor’ şeklinde yaftalayamaz, karalayamaz. Yargı kararına saygı duymak gerekir ki o beyanlar, özellikle Gezi direnişinin suç olmadığını söylemek, ona karar vermek Sayın Kılıçdaroğlu’nun görevi değil. Onun suç olup olmadığına karar verecek, Türk milleti adına karar verecek olan bağımsız yargıdır ve bağımsız yargı da karar vermiştir. Gezi’nin ne olduğunu bu millet gördü. Yargının kararlarına saygı duyacağız.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...