Muhalefet şaşırtıyor! Dün başka bugün başka

Muhalefet şaşırtıyor! Dün başka bugün başka

GÜNDEM Haberleri

Türkiye, son yıllarda komşularıyla üç defa ciddi kriz yaşadı. Muhalefet hepsinde de, ifade ettiğinin daha sonra tam tersini söyledi.

Türkiye, güney komşuları Suriye ve Irak ile yakın dönemde terör örgütü sebebiyle birçok defa savaş raddesine geldi. Ancak hükümetin krizler karşısındaki tutumu, muhalefet liderlerini bir türlü mutlu etmedi. Sınır ihlali yapan Suriye uçağı düşürülünce "Niye vurdun?", Musul Başkonsolosluğu basılınca "Niye zamanında tahliye etmedin?" diye eleştiride bulunan muhalefet partileri, nbsp;Süleyman Şah Türbesi için ise bu sefer "Niye vatan toprağını teslim ettin?" eleştirisinde bulundu.
IŞİD'in Musul Başkonsolosluğu'na yaptığı saldırıyı "49 rehine neden zamanında getirilmedi ve IŞİD'in eline bırakıldı" sözleriyle değerlendirip hükümete istifa çağrısında bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Süleyman Şah tahliyesi için ise bu sefer "Güçlü devlet, karşılaşılan ilk tehditte topraklarını bırakıp kaçmakla değil, teröristlere dersini vermekle olunur" dedi.
nbsp;Musul'daki saldırıdan sonra "AKP hükümeti, hiçbir bahaneye sığınmadan, IŞİD örgütüne haddini bildirmeli ve Türk vatandaşlarını çok acil kurtarmalıdır" eleştirisinde bulunan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, dünkü harekat için ise şunları söyledi: "Türk vatanın mukaddes bir parçası, ayrılamaz ve koparılamaz bir uzantısı olan Süleyman Şah Türbesi ve Saygı Karakolu AKP Hükümeti tarafından korkakça yüzüstü bırakılmıştır. Türkiye'nin şah damarı kesilmiş, sınırlarımız dışındaki ecdat yadigârı toprak teröristlerin tehdit ve şantajıyla zoraki terk edilmiştir."
Kılıçdaroğlu, Suriye uçağının düşürülmesinin ardından Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ı "Ordunun yaptığı harekettan kendine pay çıkarmakla" suçlamıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...