Muğla’da dev operasyon: Suçüstü yakalandılar

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Muğla’da dev operasyon: Suçüstü yakalandılar

GÜNDEM Haberleri

Muğla İl Jandarma Komutanlığının düzensiz göçmen hareketlerinin önüne geçilmesi amacıyla sürdürdüğü çalımalar sonrası Aydın Milas girişi Bafa yol kontrol noktasında 41 düzensiz göçmen ve iki organizatör yakalandı.

Aydın Milas girişi Bafa yol kontrol noktasında jandarma ekipleri tarafından kontrol için durdurulmak istenen 34 plakalı bir kamyonet dur ihtarına uymayarak kaçmaya başladı. Yapılan fiziki takip sonrası kamyon durduruldu. Kamyon kasasında yapılan kontrolde çok sayıda düzensiz göçmen ile karşılaşıldı.

Kamyon kasasında yapılan kontrolde; 5 Pakistan, 15 Suriye, 21 Afganistan uyruklu olmak üzere toplam 41 göçmenin yasadışı yollarla ülkeyi terk etmeye çalıştıkları tespit edildi. Göçmenlerin kaçışlarına yardımcı olan organizatörler M.B.G. ve E.S.G. isimli şüphelilerde suçüstü yakalanarak gözaltına alındı.

Milas Cumhuriyet Başsavcılığı’nın koordinesinde yürütülen operasyon sonrası yakalanan 41 düzensiz göçmen işlemlerinin ardından sınır dışı edilmek üzere Ula Geri Gönderme Merkezine gönderildi. Operasyonda yakalanan M.B.G. ve E.S.G. isimli iki organizatör ise Jandarmadaki işlemlerinin ardından çıkarıldıkları adli makamlarca tutuklanarak cezaevine teslim edildiler. (Kaynak: İhlas Haber Ajansı)

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...