Bodrum’da korkutan orman yangını! Yerleşim alanlarına sıçradı

Düzenleyen:
- Güncelleme:

GÜNDEM Haberleri

Son dakika haberleri: Muğla Bodrum'un ormanlık alanında yangın çıktı. Rüzgarın da etkisi ile hızla büyüyen alevlere ekipler müdahale ediyor. Bölge sakinleri panikleten ve yayılmaya devam eden yangının yerleşim alanlarına da yaklaştığı ifade ettiler. 

Yaz aylarıyla birlikte orman yangını haberleri peş peşe gelmeye başladı. Muğla’nın Bodrum ilçesinde büyük bir yangın çıktı. Milas - Bodrum arası olduğu belirtilen yangının rüzgar sebebiyle çok hızlı ilerlediği öğrenildi. Rüzgarın da etkisi ile hızla büyüyen alevlere ekipler hem karadan hem de havadan müdahale ediyor. 

"GERÇEKTEN BÜYÜK BİR YANGIN"

Meydana gelen yangın Bodrum Güvercinlik-Meşelik mahallesi'nde çıktı. Bodrum'da TGRT Haber'e konuşan bölge sakini Ergin İstanbulluoğlu: "Gerçekten çok büyük. Yukarıya doğru devam ediyor. 45 dakika önce tam oturduğumuz yerin orada alan. Yangının çıkış sebebiyle ilgili bir fikrimiz yok."  ifadelerini kullandı. 

Bodrum’da korkutan orman yangını! Yerleşim alanlarına sıçradı

"KIVILCIMDAN DOLAYI ÇIKTI"

İhlas Haber Ajansı muhabiri Eren Ayhan yangının çıkış sebebine ilişkin TGRT Haber’e konuştu: " Evlere daha yakın. Bu hızla giderse evlere yaklaşabilir. Önlemler üst seviyede. Yangının mahallelere sıçramaması için itfaiyeler hazır. Otel alanlarına yakın değil. Dumanlar ve alevler ormanı inanılmaz sarmış durumda. Yangının çıkış sebebini orman işçileriyle konuştuk. Cam parçalarına gelen güneş ışınlarının kıvılcım yapması sonucu olduğu belirtiliyor. " ifadelerini kullandı. 

Bodrum’da korkutan orman yangını! Yerleşim alanlarına sıçradı

ÇEVRE İLÇELERDEN TAKVİYE YAPILIYOR

Muğla Orman Bölge Müdürlüğü bünyesinde bulunan tüm helikopter ve uçaklar havadan müdahale ediyor. 10 Helikopter ve 6 uçak havadan alevlere sık sık sorti yaparak su atarken, kara ekipleri de yangının önünü almaya çalışıyor. Bölgeye çevre ilçelerden de takviye ekipler giderken, itfaiye ve bölgedeki özel firmalara ait su tankerleri de arazözlere su taşıyor. Bölge sakinleri panikleten ve yayılmaya devam eden yangının yerleşim alanlarına da yaklaştığı ifade ettiler. 

MAHALLEYİ BOŞALTMA EMRİ VERİLEBİLİR

Bölgeden gelen son bilgilere göre mahalleye boşaltma emri verilebilir. Boğaziçi mahallesine rüzgar ters esebilir.

Bodrum’da korkutan orman yangını! Yerleşim alanlarına sıçradı

BELEDİYE BAŞKANI AÇIKLAMA YAPTI

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat yaptığı açıklamada: "Yangına yoğun şekilde müdahale ediliyor. Rüzgar yok şu anda, yetkililer kısa sürede kontrol altına alınabileceğini belirtti. Şu an koordinasyon valilikte. En yoğun müdahalenin yapıldığı yangınlardan bir tanesi. Siteler bölgesinde olduğu için tedirgin olan vatandaşlarımız varsa olmasın." dedi. 

SİTE BÖLGELERİNE GİRİŞ-ÇIKIŞ YASAKLANDI

Belediye Başkanı Tokat , "Yangına müdahale yoğun bir şekilde sürüyor. Türk Hava Kurumunun uçağı şu an önümden geçiyor. Sayısız arazöz, helikopterler, TOMA’lar müdahale ediyor. Kısa süre içinde umarım kontrol altına alınır. Boğaziçi, Kuyucak büyük sitelerin olduğu bölge. Sitelerin etrafında gerekli tedbirler alındı. Burada bazı siteler boşaltılmış durumda, araç girişine çok fazla izin verilmiyor. Önümdeki siyah duman beyaza dönmüş durumda. Halep çamları maalesef yoğun bir şekilde yandı." ifadelerini kullandı. 

YERLİ HELİKOPTERLER REKOR KIRDI

Milas’taki orman yangını 24 saat sonra kontrol altına alındı. Bölgede soğutma çalışmaları sürüyor. Yerli helikopterler 72 sorti yaparak rekor kırdı.


Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...