Müezzinoğlu’ndan Kılıçdaroğlu’na: İstiyorsan HDP gibi...

Düzenleyen:
Müezzinoğlu’ndan Kılıçdaroğlu’na: İstiyorsan HDP gibi...

GÜNDEM Haberleri

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu “Cumhurun başkanı da tek olacak, CHP’nin genel başkanı da tek. Sen istiyorsan onu HDP gibi eş başkanlık sistemine taşıyabilirsin” dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, bir dizi ziyaret için geldiği Sakarya’da AK Parti Adapazarı yeni ilçe binası açılışına katıldı. Açılışını gerçekleştirdiği yeni ilçe binasında, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun anayasa değişikliğiyle 18 yaşında bir çocuğun milletvekili olacağını, ömür boyu da askerlikten muaf tutulacağını ve iki yıl sonra emekli olacaklarını belirtmesi üzerine, Bakan Müezzinoğlu ise bu ifadelerin yalan olduğunu söyledi.

“MİLLETİN AKLI KIT ZANNEDENLERİN AKLI KITTIR”

Bakan Müezzinoğlu, “Geçen hafta Sakarya’ya gelen Kılıçdaroğlu, 18 yaşında gelen milletvekillerimizin iki yıl sonra emekli olacaklarını söyledi. SGK’nın neden battığını buradan anlıyorum zaten. Onun döneminde SGK bundan batmış. İki yılı bile göremiyor, bugün herhangi bir milletvekilimiz herhangi bir sigortalı veya memur çalışanımız hangi yaşta emekli olmayı hak ediyorsa, onun o yaştan önce emekli olma hakkı yok. Ben 57 yaşında hak ediyorum, 57’den önce bir dönem değil iki dönem değil üç dönem değil kaç dönem milletvekili olursam olayım 57 yaşını beklemeden emekli olamam. Yaşa takılan kardeşlerimiz varsa, yaşa takılan milletvekilleri de var. Bu ülkede doğru sistemleri kurmamız lazım. Peki Kılıçdaroğlu’nun söylemiyle nasıl iki yılda emekli olacak 18 yaşında gelen milletvekillerimiz. Yalan söylüyor. Ve bir siyasi partinin, Cumhuriyet Halk Partisi bir siyasi kurul, tarihi geçmişi olan bu ülkenin kuruluşunda önemli bir rol almış siyasi partinin genel başkanına yalan söylüyorsun demek esasında bana ağır geliyor. Ama bu söylemi ilk defa yapmıyor, ikinci defa aynısını tekrarlıyor. İlk defa söylediğinde hata yaparak söyledi sandık, düzeltiyor sandık. Ama tam aksine bilerek, kasıtlı söylüyor. Zannediyor ki milletin aklı kıt, milleti aklı kıt zannedenlerin aklı kıttır” ifadelerini kullandı.

“PİYANGODAN ÇIKAR GİBİ BAŞBAKANLAR ÇIKARTMAYACAĞIZ”

Bundan sonra piyangodan çıkar gibi başbakanlar çıkartmayacaklarını söyleyen Müezzinoğlu, ’’Hatırlayın 7 Haziran’da bunlar piyangodan başbakan çıkartmaya uğraştılar. Böyle bir sistem demokrasi olabilir mi, böyle bir sistem milli irade olabilir mi? Şimdi tek adam diyor ondan korkuyor. Mahallenin muhtarıda tek, ilçenin belediye başkanı da tek, büyükşehir belediye başkanımızda, başbakanımızda tek. Üç tane başbakan olmuyor ki, cumhurun başkanı da tek olacak, CHP’nin genel başkanı da tek. Sen istiyorsan onu HDP gibi eşbaşkanlık sistemine taşıyabilirsin. Bak ne güzel birçok çalışmayı HDP ile yapıyorsunuz, onlarda eş başkanlık sistemi var, sende CHP’ye eş başkanı getir ondan sonra gelip böyle bir fikri savun, deki; cumhurun başına iki tane Cumhurbaşkanı lazım de, milletten destek alıyorsan oda olur, millet istiyorsa. Ama yalan söylüyor, olayı saptırma milleti kendinden daha akılsız zannetme bu milletin aklı da vicdanı da siyasetçilerin çok önünde” diye konuştu.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...