Müezzinoğlu'ndan 'kıden tazminatı' açıklaması

Düzenleyen:
Müezzinoğlu'ndan 'kıden tazminatı' açıklaması

GÜNDEM Haberleri

Kıdem tazminatı gündemden düşmüyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, kıdem tazminatı çalışmalarında birinci önceliğin çalışanın hakkının korunması olduğunu söyledi.

Çalışanın hakkının korunabilirliği noktasında konuşan Bakan Müezzinoğlu, “Çalışanın hak ve hukukunu koruyacak güçlü ve güvenceli yapı kuracağız. Bu yapının sürdürülebilir olması, 20, 30 yıl sonra ne çalışana ne ülkeye hesaplanamayan bedeller ödetmeyecek bir sürdürülebilir yapı olsun. Bu çerçevede ana kolonları koyduk" ifadelerini kullandı. Bakan Müezzinoğlu yüzde 80’in üzerinde mağduriyet olduğunu söyledi. Bakan Müezzinoğlu kıdem tazminatında bir diğer önceliklerinin de şeffaflık olduğunu aktardı. Müezzinoğlu, hak sahibinin hakkını ne şekilde, ne zaman kullanacağını, avantajlarının, dezavantajlarının ne olduğunu, bankadaki hesabını gördüğü gibi görmesi gerektiğine dikkat çekti. Müezzinoğlu, "Hayır, biz neticede, kamuoyuna olgunlaştırdığımız bir paketi götürdük, buna iş veren de işçiler de diğer hak kaybı olan çalışanlar da 'Biz mevcut halden memnunuz.' diyorlarsa bunu kendimiz için çıkarmıyoruz, çalışan, çalıştıran için çıkarıyoruz. Bütün kesimler bu anlamda, 'Yok mevcudun devamından yanayız' diyorlarsa o zaman alırız, bir kıyıya koyarız tekrar bir ihtiyaç olduğunda birileri getirmek istiyorsa getirir. Ama bu şu andaki gündem değil" ifadelerini kullandı.
 
İŞSİZLİĞİ İLK PLANDA 7’LERİN ALTINA İNDİRMELİYİZ

İşsizlik rakamlarını da değerlendiren Bakan Müezzinoğlu, "Türkiye'nin kısa ve orta vadeli hedefleri bir defa işsizlik oranlarını mutlaka ilk planda 7'lerin altına indirmek, sonra da 5'ler civarına taşıyabilmek. Bunun için de 2018 ve 2019'un eylem planlarını hazırlıyoruz. 2017, 2018, 2019 eylem planlarının ana istihdam başlığının içinde en önemli ana başlık genç istihdamına ayrıcalıklı bir başlık açmak" dedi.
 
GENÇ İSTİHDAMINA YENİ EYLEMLER

Genç işsizlerin büyük çoğunluğunun nitelikli ve eğitimli olduğuna dikkati çeken Müezzinoğlu, bu gençlerin hızlı şekilde eğitimiyle nitelikli hale getirilip çalışma hayatında nitelikli insan sayısını artırmayı hedeflediklerini anlattı. Genç işsizliğe de değinen Bakan Müezzinoğlu, "Şu anda yüzde 23'lerde olan genç işsizlik oranını yıl sonunda mutlaka yüzde 20'lerin altına indirmeyi istiyoruz. Ama ana hedefimiz de 2019'lara geldiğimizde mutlaka yüzde 15'lerin altına, Türkiye'nin işsizlik rakamlarına yakın bir rakama taşımayı hedefliyoruz. Bunun için yoğun destekleme, eylem ve teşvik programlarını inşallah önümüzdeki haftalarda kamuoyuyla paylaşacağız" diye konuştu. Bakan Müezzinoğlu engellilere yönelik çalışma sinyali vererek 50'nin altında çalışanı olan iş yerlerinde engelli çalıştırma zorunluluğu olmadığı, buralara ise farklı destek ve teşvikler yapılacağı detayını verdi. Müezzinoğlu, "Engelliyi mahallesindeki bakkalda, pastahanede, kıraathanede veya markette istihdam edecek küçük esnafımızın yanında istihdamını sağlamanın, özellikle engelli istihdamına çok büyük katkı sağlayacağını ümit ediyorum" ifadelerini kullandı. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...