Muammer Güler: İddialar uydurma yapılan tuzak

Muammer Güler: İddialar uydurma yapılan tuzak

GÜNDEM Haberleri

Güler, 'Tapelerimizde can alıcı yerlerde maalesef parayla ilgili konularda eklemeler olduğunu gördüm. Operasyon, karalama kampanyasına dönüştürüldü' dedi.

İçişleri Bakanı Muammer Güler, oğlu Barış Güler'in de tutuklandığı operasyonla ilgili sessizliğini bozdu. Soruşturmanın gizliliğine duyduğu saygının gereği susmayı tercih ettiğini belirten Güler, milli iradeye karşı düzenlenmiş kirli bir oyunla karşı karşıya olduklarını belirtti. Güler, ses kayıtlarında eklemeler yapıldığını, soruşturma safhasında önceden her şeyin hazırlandığını söyledi. Güler, her türlü soruşturmaya da açık olduğunu kaydettiği açıklamasında bugüne kadar merak edilen soruları cevapladı:

OPERASYONUN AMACI VAR MI?
"Maalesef bu operasyonun, yolsuzluk kılıfı altında sunulan son derece çirkin bir tuzak olduğunu değerlendiriyorum. Çok daha önemlisi operasyon, medyanın da manipülasyonlarıyla yürütülen bir karalama kampanyasına dönüşmüştür. Tuzak operasyonu ne zaman kullanılacağı konusu kendileri tarafından bilinecek hale getirilmiştir."


USUL HATASI YAPILDI MI? nbsp;
"Operasyonla ilgili bütün hukuki ve usuli hükümler yerle bir edilmiştir. Daha operasyonun başladığı günden itibaren bütün medyaya görüntüler, ifadeler, kaydedilmiş ne varsa bütün deliller deşifre edilmiştir. Maalesef hem polis camiası içinden, hem de başka kanallardan önceden sızdırılmış, bir algı oluşturulmaya çalışılmıştır."


DELİLLER UYDURULDU MU?
"Konuşma tapelerimizde çok can alıcı yerlerde maalesef parayla ilgili konularda eklemeler olduğunu gördüm. Bunlar son derece güzelce düzenlenmiş ve eklemeler yapılmış, ilk bakışta dahi açıkça anlaşılabilecek düzenlemelerdir. Deliller maalesef uydurulmuştur. Bu dinlemelerde bizim lehimize olacak hiçbir delile yer verilmemiştir. Sadece belli bir amacı ortaya çıkarmak için sadece ona ilişkin tapeler ortaya konulmuştur ama işin gerçek yüzünü ortaya çıkaracak tapeler bulundurulmamıştır."


ZAMANLAMA MANİDAR MI?
"Maalesef 3 ayrı operasyon birleştirilerek tek bir operasyon gibi, tahrip gücü yüksek bir hale getirilmiştir. 14 ay sürdürülmekte olan bir operasyon, bir başka operasyonla birleştirilmiştir. 25-26 Ekim'de biten bir operasyon 52 gün bekletilmiş ve diğer operasyonlarla birleştirilmiştir.''


FEZLEKE NİYE İMZALANMADI?
"Maalesef soruşturma safhasında da önceden her şeyin hazırlandığını ve savunma haklarının kısıtlandığını, bakanlar hakkındaki yetkisizce düzenlenen fezlekeleri -ki fezleke düzenleme yetkisi yoktur- bile alelacele oradaki görevlilere imzalatılmak istenmiştir. Daha soruşturma bitmeden ifadeler alınmadan UYAP'a kaydedilmiştir ve UYAP şifreleri internet sitelerinde gezdirilmiştir. Görev kötüye kullanılmış, maalesef emniyet görevlileri de buna alet edilmiştir."


RÜŞVET İDDİALARI DOĞRU MU?
"Her konuda, her türlü soruşturmaya açık olduğumu, konu TBMM'ye geldiğinde hemen soruşturmasının yapılmasını talep edeceğimi açıkça ifade ediyorum. Veremeyeceğim bir hesap yok! Rüşvet iddialarını kabul etmem mümkün değildir. "


İSTİFA ETTİ Mİ?
nbsp;''Olayın başladığı gün, 17 Aralık'ta Sayın Başbakanımıza kendimle ilgili olarak gerek görevden affımı isteme, gerek azledilme ve gerek istifa dahil her konuda her şeye hazır olduğumu, bu hassasiyeti taşıdığımı ifade ettim. Şimdi Sayın Başbakanımızın bu konuda yapacağı düzenlemeyi bekliyorum."


NİYE GÖREVDEN ALINDILAR?
"Burada, soruşturmayı sekteye uğratma iddialarından ziyade hazırlanmış bir sonuca doğru gitmeyi engelleyen bir davranış olmuştur."


EVDEKİ PARALAR NE?
"Oğlumuzun evinde bulunan paranın kaynağı bütün belgeleriyle ifade edilmiştir. Bu konuda hiçbir eksiklik yoktur. Yapılan işlemlerin hiçbirinde hiçbir kanunsuzluk yoktur."


HABER VERİLMELİ MİYDİ?
"Bakan oğlunun karıştığı herhangi bir suç eyleminde eğer bir tespit varsa işlem yapılmakla beraber kesinlikle bunun il valisine ama İçişleri Bakanının bilgisi olması istenmiyorsa ki Sayın Başbakan'a bilgi verilmesi lazım.''


YÖNETMELİK NİYE DEĞİŞTİ?
''Geçmişte de şimdi de bu sızdırmaların emniyet ve yargı içindeki aynı mihraklardan, kendilerine müstakil alanlar oluşturan bu yapılardan kaynaklandığı anlaşılıyor ve bu ancak onların işine yarıyor. Buna tedbir alındı"
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...