MSB'den Yunanistan'ın 'Pontus' iddialarına sert cevap: Her türlü akıl ve mantıktan uzak

Düzenleyen:
- Güncelleme:

GÜNDEM Haberleri

Milli Savunma Bakanlığı (MSB)'ndan Yunanistan'daki radikal grupların 'Pontus' iddialarına sert cevap geldi. MSB, “Yunan makamlarının iddialarını reddediyoruz. Zira her türlü akıl ve mantıktan uzak bu iddialar, tarihi gerçekleri çarpıtma çabasından başka bir şey değildir” dedi.

Türm yurtta 19 mayıs coşkuyla kutlanırken, Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis'in sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı hadsiz paylaşıma Milli Savunma Bakanlığı'ndan sert cevap geldi.

Miçotakis,19 Mayıs 1919'un "Pontus soykırımı" olduğunu idda ederek Türkiye'ye iftira attığı paylaşımında "Pontus Rumlarının soykırıma uğradığı bu günü içtenlikle anıyoruz. Çoğu imha edildi. Bir kısmı vatanını terk edip kaçmak zorunda kaldı. Pontus soykırımının uluslararası tanınırlığı için çabamız devam ediyor. Adalet yerini bulana kadar anmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullanırken, MSB'den yapılan açıklamada ise "Yunan makamlarının iddialarını reddediyoruz. Zira her türlü akıl ve mantıktan uzak bu iddialar, tarihi gerçekleri çarpıtma çabasından başka bir şey değildir" denilfi.

'PONTUS İDDİALARINI TAMAMIYLA REDDEDİYORUZ'

MSB açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Yunanistan makamlarının 'Pontus' iddialarını tamamıyla reddediyoruz. Zira her türlü akıl ve mantıktan uzak bu iddialar, tarihî gerçekleri çarpıtma çabasından başka bir şey değildir. Yunan siyasetçilerinin tarihî hiçbir bilgi ve belgeye dayanmayan söylemlerinin tamamı, Yunan halkını kandırmaya yönelik yalandır, ibretliktir. Türk milletinin geçmişinde yüz kızartıcı bir gerçeklik arayanlar, kendilerini aldatmaktan başka bir sonuç elde edemezler.

'TARİH ÖNÜNDEKİ SORUMLULUKLARINDAN ASLA KURTULAMAYACAKLAR'

100 yıl öncesine ilişkin hayaller kuranlar, öncelikle aynaya bakmalıdır. Bu açıdan Yunan siyasiler; tebaası olduğu Osmanlı Devleti'ne isyan ettiği süreçte Tripoliçe'de ve 1919-1922 yılları arasında Anadolu'yu işgal girişiminde atalarının kan donduran mezalimleriyle yüzleşmeli, aynı şekilde Anadolu'da ne işleri olduğunun cevabını vermelidir. Sonuç olarak kirli tarihlerindeki mezalim ve katliamları görmek istemeyenler; bunu örtmek için giriştikleri kirli algı oyunlarından bir sonuç elde edemeyecek, tarih önündeki sorumluluklarından asla kurtulamayacaklardır."

MSB'den Yunanistan'ın 'Pontus' iddialarına sert cevap: Her türlü akıl ve mantıktan uzak

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...