MSB’den Sakarya Zaferi paylaşımı

Düzenleyen: / Kaynak: Haber Merkezi
- Güncelleme:
MSB’den Sakarya Zaferi paylaşımı

GÜNDEM Haberleri  / Haber Merkezi

Milli Savunma Bakanlığı, Sakarya Meydan Muharabesi’nn yıl dönümünde resmi sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu. Bakanlık, “Şanlı tarihimizin unutulmaz zaferlerinden biri olan Sakarya Zaferi’nin 102'nci yıl dönümünü kutluyor, şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyoruz” ifadelerine yer verdi.

Muhabir: Makbule Dilagah Metecan

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Sakarya Zaferi’nin yıl dönümü dolayısıyla paylaşımda bulundu. Bakanlık tarafından X sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, Mustafa Kemal Atatürk'ün "Hattı müdafaa yoktur, sathı müdafaa vardır. O satıh bütün vatandır. Vatanın her karış toprağı vatandaşın kanıyla sulanmadıkça terk edilemez." sözü nakledilerek, şu ifadelere yer verildi:

"Şanlı tarihimizin unutulmaz zaferlerinden biri olan Sakarya Zaferi’nin 102'nci yıl dönümünü kutluyor; Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere Milli Mücadele kahramanlarımızı, şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyoruz."

https://twitter.com/tcsavunma/status/1701848314969293229

SAKARYA MEYDAN MUHAREBESİ

Kurtuluş Savaşı’nın dönüm noktalarından biri olan Sakarya Meydan Muharebesi, 22 gün 22 gece sürdü. Türk ulusu kanla, ateşle, süngüyle büyük bir zafer kazandı. Binlerce asker şehit oldu. Mustafa Kemal Paşa’nın “Hatt-ı müdafaa yoktur; sath-ı müdafaa vardır. O satıh bütün vatandır. Vatanın her karış toprağı vatandaş kanıyla sulanmadıkça vatan terk olunamaz.” tarihi emirini burada verdi Sakarya Zaferi’nin bugün 102. yıl dönümü.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: Haber Merkezi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...