Son dakika haberi! PKK'ya darbe üstüne darbe: 58 terörist etkisiz hale getirildi

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
- Güncelleme:

GÜNDEM Haberleri  / HABER MERKEZİ

Milli Savunma Bakanlığı, sabah saatlerinde Suriye'nin kuzeyindeki PKK/YPG’li teröristlere ait hedeflerin gece boyunca ateş destek vasıtalarıyla vurulduğunu ve en az 14 teröristin etkisiz hâle getirildiği duyurdu. MSB'den yapılan yeni açıklamada etkisiz hale getirilen terörist sayısının 58'e yükseldiği belirtildi.

Son dakika haberi: Ankara'da 1 Ekim'de İçişleri Bakanlığı'na yönelik gerçekleştirilen bombalı saldırı girişimi sonrası Türkiye, operasyonlara hız verdi. Yurt içinde ve sınır ötesinde düzenlenen operasyonlar ile birçok sözde karargah ve depo imha edildi, çok sayıda terörist etkisiz hale getirildi.

Milli Savunma Bakanlığı, "Teröristlerin inlerini başlarına yıkıyoruz" mesajı verdi, son yapılan operasyonun bilançosunu paylaştı.

Milli Savunma Bakanlığı'nın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeler yer aldı:

"Suriye'nin kuzeyinde Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı ve Barış Pınarı bölgelerindeki PKK/YPG’li teröristlere ait hedefler gece boyunca ateş destek vasıtalarımızla güçlü şekilde vuruldu. İlk belirlemelere göre en az 14 teröristin etkisiz hâle getirildiği belirlendi."

ETKİSİZ HALE GETİRİLEN TERÖRİST SAYISI 58'E YÜKSELDİ

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan yeni paylaşımda operasyonların bilançosu açıklandı. MSB, "Meşru müdafaa kapsamında, Kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimizin dün gece ateş destek vasıtaları ile Suriye'nin kuzeyinde gerçekleştirdiği operasyonda etkisiz hâle getirilen terörist sayısı 58’e yükseldi" mesajını paylaştı.

https://twitter.com/tcsavunma/status/1710621937045520823

SURİYE'NİN KUZEYİNDE 15 HEDEF İMHA EDİLDİ

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), dün akşam saatlerinde yaptığı açıklama ile Suriye'nin kuzeyinde içerisinde sorumlu düzeyde teröristlerin de bulunduğu düşünülen sözde karargah, barınak ve depolardan oluşan 15 hedef imha edildiğini duyurdu.

Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı: "PKK/YPG ve diğer terörist unsurları etkisiz hale getirerek, Suriye'nin kuzeyinden halkımıza ve güvenlik güçlerimize yönelik terör saldırılarını bertaraf etmek ve hudut güvenliğimizi sağlamak maksadıyla; Birleşmiş Milletiler Anlaşmasının 51'inci maddesinden doğan meşru müdafaa haklarımız doğrultusunda, Suriye Kuzey’indeki terörist hedeflerine 6 Ekim 2023 saat 22.00'da hava harekatları icra edilmiş, icra edilen hava harekatlarıyla içerisinde sorumlu düzeyde teröristlerin de bulunduğu değerlendirilen sözde karargah, barınak ve depolardan oluşan 15 hedef imha edilmiştir.

İcra edilen harekatlarda azami oranda yerli ve milli mühimmat kullanılarak çok sayıda terörist etkisiz hale getirilmiştir. Asil milletimizin bağrından çıkan Türk Silahlı Kuvvetleri, geçmişte olduğu gibi bugün de ülkemizin ve milletimizin beka ve güvenliği için terörle mücadeleye tek bir terörist kalmayıncaya kadar azim ve kararlılıkla devam edecektir. Bu harekat sırasında; masum sivillerin, dost unsurların, tarihi ve kültürel varlıklar ile çevrenin zarar görmemesi için her türlü tedbir alınmıştır."

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...