Molotof atana 8 yıl hapis cezası geliyor

Molotof atana 8 yıl hapis cezası geliyor

GÜNDEM Haberleri

İçişleri Alt Komisyonu, Silah Kanunu Tasarısı'yla ilgili çalışmasını tamamladı. Tasarıya göre; molotof kokteyli taşıyan, bulunduran veya kullananlara 3 yıldan 8 yıla kadar hapis cezası verilecek.

İçişleri Alt Komisyonu, Silah Kanunu Tasarısı'yla ilgili çalışmasını tamamladı. Tasarıya göre; molotof kokteyli taşıyan, bulunduran veya kullananlara 3 yıldan 8 yıla kadar hapis cezası verilecek. Suç örgütü faaliyetinde kullanılırsa ceza 12 yıla kadar çıkacak. Diğer hükümler şöyle: "Havai fişekleri suç işlemek amacıyla bulunduranlara 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası verilecek. Bu eylemi güvenlik güçlerine karşı işleyenler 2 yıldan 6 yıla kadar hapis ile cezalandırılacak. Silah ruhsatı için ön eğitim verilecek. Alkollü silah taşıyan kişiye 600 lira ceza kesilecek. Biber gazındaki yoğunluk düşürülecek. MİT, Emniyet ve Jandarma, "görevlerine uygun olması şartıyla" silah ve mühimmat ithal edebilecek. Alt Komisyon Başkanı Mustafa Akış, "Bu haliyle Emniyet tank, top, savaş helikopteri gibi harp silahlarını ithal edemez. Bunlar Emniyet'in göreviyle araç ve malzemeler ilgili değildir" dedi. nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...