MOBESE ceza yazacak

/ Kaynak: AA
MOBESE ceza yazacak

GÜNDEM Haberleri  / AA

Trafikte denetim artıyor. Artık emniyet kemeri başta olmak üzere trafikte yapılan kural ihlallerine MOBESE'den de ceza kesilecek. Sabit ve hareketli radar sayısı iki katına çıkacak. 8 saat yerine 24 saat boyunca hız kontrolü yapılacak.

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve İçişleri Bakanı Muammer Güler'in onayladığı genelgeye göre, radarla hız kontrolü gece de yapılacak. Emniyet, seyyar radar ikaz levhaları ve ekibinin olduğu bölgelerde ihlal olmadığını, ancak sonrasında çok sayıda ihmal ve kaza olduğunu belirledi. Sürücülerdeki yakalanma riski algısından faydalanmak için, seyyar radar ikaz levhası uygulamasına son verildi. Mevcut sisteme göre, radarlarla gündüz 5 saat, gece 3 saat hız denetimi yapan trafik birimleri, bundan sonra 24 saat hız kontrolleri yapacak. Hız denetiminin yüzde 50'lik bölümü, şehir içi ve dışı yollarda, gece ve gündüz seyir halinde çevirme ekibi olmadan, diğer yüzde 50'lik bölümü ise sabit ve çevirme ekibiyle birlikte yapılacak. Radar ekiplerinde akaryakıt kısıtlamasına ise gidilmeyecek. Özellikle şehir içinde ölüm ve yaralanmaya yol açan kazaların yüzde 20'sinin kavşakta veya kırmızı ışık ihlalinden kaynaklandığı belirlendi.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...