MİT, operasyonunu hatırlatan o sahne

MİT, operasyonunu hatırlatan o sahne

GÜNDEM Haberleri

MİT'in, IŞİD'in elindeki konsolosluk personelini kurtardığı müthiş operasyon, Türkler Çıldırmış Olmalı filminin finalindeki sahneleri akıllara getirdi.

"Türkler Çıldırmış Olmalı" filminde, teknesiyle dünya turuna çıkan Türkiye'nin en zengin ve ünlü Türk işadamını kaçıran Somalili korsanlara karşı Türkiye'den gönderilen özel ekibin maceraları anlatılıyordu. Komedi türündeki filmin finalinde ise Türklerin olmazları nasıl mümkün hale getirdiği işleniyordu. Aylardır dünyaya korku salan IŞİD terör örgütünün elinde rehin bulunan Türk vatandaşlarının dün gece MİT operasyonuyla kurtarılması, hafızalardaki bu sahneleri tazeledi.
IŞİD'in Musul'u işgalinde rehin alınan 46'sı Türk vatandaşı 49 konsolosluk personelinin, Milli İstihbarat Teşkilatı Dış Operasyonlar Daire Başkanlığı tarafından yapılan bir operasyonla kurtarıldığı ve bunun tamamen yerli bir operasyon, yani başka bir istihbarat teşkilatından destek alınmadan yapıldığı belirtilmişti.
Ayrıca filmde olduğu gibi, terör örgütü IŞİD'e hiçbir şekilde fidye ödenmedi ve şart kabul edilmedi.
Operasyon kapsamında, bugüne kadar 5-6 kez rehineler kurtarılma aşamasına gelindi ancak bu girişimler bölgedeki savaş ortamı nedeniyle sonuca ulaşmadı, operasyon bugüne kaldı.
IŞİD ile PYD arasındaki savaş nedeniyle son operasyonda da biraz gecikme yaşandı.
MİT, Musul'daki rehin alınma olayının ardından IŞİD'in Suriye, Afganistan ve Irak'ta daha önce gerçekleştirdiği tüm rehin alma operasyonların analiz ederek, uzun soluklu bir çalışma yürütmüş, tamamen yerli bir operasyon kapsamında, kendi profesyonel elemanlarını, bölgedeki yerel unsurları, insansız hava araçlarını ve elektronik iletişim aygıtlarının devreye sokarak sonuca ulaşmıştı.

YÜCEL KOÇ / TÜRKİYE GAZETESİ

##tgvideo##


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...